Спосіб зберігання плодів черешні. Патент на корисну модель № 160498. Україна
Вантажиться...
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
ТДАТУ
Анотація
Спосіб зберігання плодів черешні включає збір черешні у стадії споживчої стиглості, інспекцію, сортування, попереднє охолодження в холодильному приміщенні і зберігання плодів у холодильних камерах. При цьому попереднє охолодження проводять спочатку гідроохолодженням у розчині захисної композиції з діючими речовинами молочної та оцтової кислот у співвідношенні 1:1 і концентрацією (1,50-2,25) %, при температурі робочого розчину 1,0±0,5 °C і з періодом охолодження 10±2 хв. до встановлення температури всередині плоду 4±1 °C, потім плоди доохолоджують холодним повітрям у камері інтенсивного охолодження протягом 30±2 хв. до температури 2±0,5 °C біля кісточки при швидкості руху повітря 3,0 м/с, кратності повітрообміну 90 об'ємів за годину, температурі 0±1 °C, відносній вологості повітря 90±1 %, після чого плоди закладають на зберігання в холодильні камери за температури 1,5±0,5 °C, відносній вологості повітря 93±1 %.
Опис
Бібліографічний опис
Спосіб зберігання плодів черешні : патент 160498 Україна : МПК A23B 7/04 / Загорко Н. П., Іванова І. Є., Сердюк М. Є., Прісс О. П.; власник – Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. – u 2025 01147; заявл. 18.03.2025; опубл. 10.09.2025, Бюл. № 37 – 2 с.