Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18861
Title: | Удосконалення технології печива з підвищеним вмістом клітковини (23ХТД. 13153093.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Шенкман, Станіслав |
Scientific director: | Прісс, Олеся Петрівна Priss, Olesia |
Keywords: | печиво;клітковина з какао;борошно;масло вершкове;яйця курячі;органолептичний аналіз;твердість;аскорбінова кислота |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Шенкман. С. Удосконалення технології печива з підвищеним вмістом клітковини (23ХТД. 13153093.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. О. П. Прісс; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 82 с., 27 табл., 4 рис. |
Abstract: | В кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за обраною темою, з'ясовано стан та перспективи виготовлення печива з підвищеним вмістом клітковини, проведено аналіз сучасних технологій виготовлення печива з додаванням рослинних компонентів, підтверджено актуальність теми та доцільність використання клітковини з какао та аскорбінової кислоти у технології печива з підвищеним вмістом клітковини; удосконaлено технологію та розроблено рецептуру печива з підвищеним вмістом клітковини. Встановлено, що додавання клітковини з какао в комплексі з аскорбіновою кислотою у технології печива має позитивний вплив на показники готового продукту. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні показники, розраховано енергетичну цінність, вміст вітамінів та мінералів у розроблених зразках печива виготовлених за вдосконаленою технологією. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18861 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Shenkman_dyplom_2025.pdf | 498.46 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.