Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17419
Title: Технологія виробництва фруктових соків в умовах цеху потужністю 600 дал. за зміну
Other Titles: кваліфікаційна робота бакалавра
Authors: Безь, Ілля Максимович
Scientific director: Загорко, Надія Петрівна
Keywords: фруктовий сік;персик;алича;реконструкції підприємтва;опис технологічного процесу;безпека харчових продуктів;економічні розрахунки;продуктові розрахунки
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Безь І. М. Технологія виробництва фруктових соків в умовах цеху потужністю 600 дал. за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології». Безь Ілля Максимович. Керівник доц. Н. Загорко. Запоріжжя, 2023. 87 с.
Abstract: UA: Одне з найважливіших місць у харчуванні людини займають овочі, фрукти та прянощі. Але, на жаль, рослинна сировина дозріває протягом короткого періоду, а протягом решти часу постачання її споживачам забезпечується лише шляхом зберігання та переробки врожаю на пасти, пюре, соки, сушені продукти та інші. Незважаючи на те, що населення протягом багатьох років не відчувало нестачі їжі, не можна сказати, що всі проблеми з харчуванням були вирішені. З'явилися нові проблеми, про існування яких попередні кілька десятиліть не можна було навіть припустити. До недоліків нашої дієти можна віднести низьке споживання фруктів 1 овочів. Згідно з теорією збалансованого та адекватного харчування, фрукти, ягоди та овочі в щоденному раціоні людини повинні складати не менше 1/3. Ці продукти забезпечують людський організм багатьма вітамінами, мінеральними елементами, харчовими волокнами тощо. Споживання великої кількості свіжих фруктів та овочів є сезонним, тому промисловість з переробки фруктів та овочів відіграє важливу роль у безпосередньому забезпеченні населення корисні інгредієнти. Соки та нектари є одними з оброблених фруктів та овочів, які мають гарантований вміст вітамінів. Сік персика містить каротин, органічні кислоти, інулін, клітковину, калій, йод. За вмістом каротину фрукти займають перше місце серед інших, вирощених в Україні. Пектин бореться з холестериновими бляшками на судинах 1 виводить токсини з організму. Вітамін А уповільнює процеси старіння, корисний для зубів 1 кісток. Для профілактики різних захворювань необхідно випивати по 1 склянці соку в день. Алича містять значну кількість пектинових речовин, нерозчинних у воді, тому рекомендується готувати аличовий сік з м'якоттю. Велика кількість клітковини та цукру в сливовому соку відповідає за його проносну та регуляторну дію. За останні роки асортимент соків значно розширився, зростає кількість брендів, що відрізняються за упаковкою, маркуванням та якістю. Тому, враховуючи велику кількість виробників, для більшої поінформованості споживачів необхідно оцінити якість соків та переконатися у їх справжності та корисності. Отже, технологія виготовлення соків є актуальною.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17419
Appears in Collections:Бакалаврські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bez_I._21sht_2023.pdf2.05 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.