Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7514
Title: | Вологовміст і його зміни в плодах перцю солодкого за умов низькотемпературного зберігання |
Authors: | Желязков, О. О. Загорко, Надія Петрівна Загорко, Надежда Петровна Zahorko, Nadiia |
Keywords: | маса;температура;заморожування;вологовміст;плоди;зберігання |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Харків : ХДУХТ |
Series/Report no.: | Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених;Ч.1 С. 317 |
Abstract: | У тканинах рослин вода складає 70–95% сирої маси. Розрізняють дві форми води: вільну і зв’язану (осмотично і колоїдно зв’язану). При температурі нижче крiоскопічної вода перетворюється на лід. З виморожуванням вільної води зростає концентрація солей в міжклітинному розчині, що призводить до зміщення кріоскопічної температури в область більш низьких температур. Зв’язана вода вимерзає при більш низьких температурах, ніж вільна. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7514 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
тези студ 03,04,2019-330.pdf | 96.14 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.