Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7514
Title: Вологовміст і його зміни в плодах перцю солодкого за умов низькотемпературного зберігання
Authors: Желязков, О. О.
Загорко, Надія Петрівна
Загорко, Надежда Петровна
Zahorko, Nadiia
Keywords: маса
температура
заморожування
вологовміст
плоди
зберігання
Issue Date: 2019
Publisher: Харків : ХДУХТ
Series/Report no.: Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених;Ч.1 С. 317
Abstract: У тканинах рослин вода складає 70–95% сирої маси. Розрізняють дві форми води: вільну і зв’язану (осмотично і колоїдно зв’язану). При температурі нижче крiоскопічної вода перетворюється на лід. З виморожуванням вільної води зростає концентрація солей в міжклітинному розчині, що призводить до зміщення кріоскопічної температури в область більш низьких температур. Зв’язана вода вимерзає при більш низьких температурах, ніж вільна.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7514
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф. Ю. Ялпачика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
тези студ 03,04,2019-330.pdf96,14 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.