Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4337
Назва: Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на інтенсивність дихання перцю впродовж зберігання
Інші назви: Effect of heat treatment with biologically active substances on Respiration during storage of sweet peppers
Автори: Прісс, Олеся Петрівна
Присс, Олеся Петровна
Priss, Оlesia
Бандуренко, Г. М.
Бандуренко, Г. Н.
Bandurenko, G
Ключові слова: перець;зберігання;антиоксиданти;інтенсивність дихання;сухі речовини;цукри;титровані кислоти;sweet bell pepper;storage;antioxidants;respiration rate;solids;saccharides;titratable acidity
Дата публікації: 2015
Серія/номер: Вісник Національного технічного університету «ХПІ»;№ 62 (1171)
Короткий огляд (реферат): UK: Досліджено вплив теплової обробки біологічно активними речовинами бактерицидно антиоксидантної дії на інтенсивність та субстрати дихання перцю впродовж зберігання. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і біологічно активних речовин стабілізує інтенсивність дихання плодів перцю, що дозволяє сповільнити темпи витрачання сухих речовин, розчинних сахаридів і титрованих кислот. Зв’язок середньої сили прямої направленості між інтенсивністю дихання та цукрами та тісний обернений зв’язок з вільними кислотами вказує на важливість саме органічних кислот як дихального субстрату перцю. EN: Despite the proven effectiveness of heat treatment and antioxidants to slow down the respiratory metabolism, their combined effect on it during storage of sweet bell pepper fruits was not evaluated before. The paper describes results of investigation of the simultaneous heat treatment and treatment with the complex of antioxidants and other biologically active substances on the respiration rate, total soluble solids, titratable acids, amount of saccharides and consumption of dry matter during the storage of sweet bell peppers.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4337
Розташовується у зібраннях:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
31.pdf307.16 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.