ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО
Tsatu logo DMYTRO MOTORNYI
TAVRIA STATE
AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4337
Title: Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на інтенсивність дихання перцю впродовж зберігання
Other Titles: Effect of heat treatment with biologically active substances on Respiration during storage of sweet peppers
Authors: Прісс, Олеся Петрівна
Присс, Олеся Петровна
Priss, Оlesia
Бандуренко, Г. М.
Бандуренко, Г. Н.
Bandurenko, G
Keywords: перець
зберігання
антиоксиданти
інтенсивність дихання
сухі речовини
цукри
титровані кислоти
sweet bell pepper
storage
antioxidants
respiration rate
solids
saccharides
titratable acidity
Issue Date: 2015
Series/Report no.: Вісник Національного технічного університету «ХПІ»;№ 62 (1171)
Abstract: UK: Досліджено вплив теплової обробки біологічно активними речовинами бактерицидно антиоксидантної дії на інтенсивність та субстрати дихання перцю впродовж зберігання. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і біологічно активних речовин стабілізує інтенсивність дихання плодів перцю, що дозволяє сповільнити темпи витрачання сухих речовин, розчинних сахаридів і титрованих кислот. Зв’язок середньої сили прямої направленості між інтенсивністю дихання та цукрами та тісний обернений зв’язок з вільними кислотами вказує на важливість саме органічних кислот як дихального субстрату перцю. EN: Despite the proven effectiveness of heat treatment and antioxidants to slow down the respiratory metabolism, their combined effect on it during storage of sweet bell pepper fruits was not evaluated before. The paper describes results of investigation of the simultaneous heat treatment and treatment with the complex of antioxidants and other biologically active substances on the respiration rate, total soluble solids, titratable acids, amount of saccharides and consumption of dry matter during the storage of sweet bell peppers.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4337
Appears in Collections:кафедра Харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
31.pdf307,16 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.