Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на інтенсивність дихання перцю впродовж зберігання
Вантажиться...
Файли
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Анотація
UK: Досліджено вплив теплової обробки біологічно активними речовинами бактерицидно антиоксидантної дії на
інтенсивність та субстрати дихання перцю впродовж зберігання. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і
біологічно активних речовин стабілізує інтенсивність дихання плодів перцю, що дозволяє сповільнити темпи витрачання
сухих речовин, розчинних сахаридів і титрованих кислот. Зв’язок середньої сили прямої направленості між інтенсивністю
дихання та цукрами та тісний обернений зв’язок з вільними кислотами вказує на важливість саме органічних кислот як
дихального субстрату перцю. EN: Despite the proven effectiveness of heat treatment and antioxidants to slow down the respiratory metabolism, their
combined effect on it during storage of sweet bell pepper fruits was not evaluated before. The paper describes results of investigation
of the simultaneous heat treatment and treatment with the complex of antioxidants and other biologically active substances on the
respiration rate, total soluble solids, titratable acids, amount of saccharides and consumption of dry matter during the storage of
sweet bell peppers.