Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4337
Название: Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на інтенсивність дихання перцю впродовж зберігання
Другие названия: Effect of heat treatment with biologically active substances on Respiration during storage of sweet peppers
Авторы: Прісс, Олеся Петрівна
Присс, Олеся Петровна
Priss, Оlesia
Бандуренко, Г. М.
Бандуренко, Г. Н.
Bandurenko, G
Ключевые слова: перець
зберігання
антиоксиданти
інтенсивність дихання
сухі речовини
цукри
титровані кислоти
sweet bell pepper
storage
antioxidants
respiration rate
solids
saccharides
titratable acidity
Дата публикации: 2015
Серия/номер: Вісник Національного технічного університету «ХПІ»;№ 62 (1171)
Краткий осмотр (реферат): UK: Досліджено вплив теплової обробки біологічно активними речовинами бактерицидно антиоксидантної дії на інтенсивність та субстрати дихання перцю впродовж зберігання. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і біологічно активних речовин стабілізує інтенсивність дихання плодів перцю, що дозволяє сповільнити темпи витрачання сухих речовин, розчинних сахаридів і титрованих кислот. Зв’язок середньої сили прямої направленості між інтенсивністю дихання та цукрами та тісний обернений зв’язок з вільними кислотами вказує на важливість саме органічних кислот як дихального субстрату перцю. EN: Despite the proven effectiveness of heat treatment and antioxidants to slow down the respiratory metabolism, their combined effect on it during storage of sweet bell pepper fruits was not evaluated before. The paper describes results of investigation of the simultaneous heat treatment and treatment with the complex of antioxidants and other biologically active substances on the respiration rate, total soluble solids, titratable acids, amount of saccharides and consumption of dry matter during the storage of sweet bell peppers.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4337
Располагается в коллекциях:кафедра Харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
31.pdf307,16 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса   


Google ScholarTM

Проверить


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.