Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4337
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorПрисс, Олеся Петровна-
dc.contributor.authorPriss, Оlesia-
dc.contributor.authorБандуренко, Г. М.-
dc.contributor.authorБандуренко, Г. Н.-
dc.contributor.authorBandurenko, G-
dc.date.accessioned2018-07-25T09:27:42Z-
dc.date.available2018-07-25T09:27:42Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4337-
dc.description.abstractUK: Досліджено вплив теплової обробки біологічно активними речовинами бактерицидно антиоксидантної дії на інтенсивність та субстрати дихання перцю впродовж зберігання. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і біологічно активних речовин стабілізує інтенсивність дихання плодів перцю, що дозволяє сповільнити темпи витрачання сухих речовин, розчинних сахаридів і титрованих кислот. Зв’язок середньої сили прямої направленості між інтенсивністю дихання та цукрами та тісний обернений зв’язок з вільними кислотами вказує на важливість саме органічних кислот як дихального субстрату перцю. EN: Despite the proven effectiveness of heat treatment and antioxidants to slow down the respiratory metabolism, their combined effect on it during storage of sweet bell pepper fruits was not evaluated before. The paper describes results of investigation of the simultaneous heat treatment and treatment with the complex of antioxidants and other biologically active substances on the respiration rate, total soluble solids, titratable acids, amount of saccharides and consumption of dry matter during the storage of sweet bell peppers.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesВісник Національного технічного університету «ХПІ»;№ 62 (1171)-
dc.subjectперецьuk
dc.subjectзберіганняuk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.subjectінтенсивність диханняuk
dc.subjectсухі речовиниuk
dc.subjectцукриuk
dc.subjectтитровані кислотиuk
dc.subjectsweet bell pepperuk
dc.subjectstorageuk
dc.subjectantioxidantsuk
dc.subjectrespiration rateuk
dc.subjectsolidsuk
dc.subjectsaccharidesuk
dc.subjecttitratable acidityuk
dc.titleВплив теплової обробки біологічно активними речовинами на інтенсивність дихання перцю впродовж зберіганняuk
dc.title.alternativeEffect of heat treatment with biologically active substances on Respiration during storage of sweet peppersuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
31.pdf307.16 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.