Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4336
Title: | Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання кабачків |
Authors: | Прісс, Олеся Петрівна Присс, Олеся Петровна Priss, Оlesia Калитка, Валентина Василівна Калитка, Валентина Васильевна Kalytka, Valentyna |
Keywords: | кабачки;зберігання;теплова обробка;антиоксиданти;малоновий діальдегід;супероксиддисмутаза;каталаза;пероксидаза;кабачки;хранение;тепловая обработка;антиоксиданты;малоновий диальдегид |
Issue Date: | 2015 |
Series/Report no.: | Восточно-Европейский журнал передовых технологий;№ 6/10 (77) |
Abstract: | UK: Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окис- ного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування тепло- вої обробки антиоксидантами знижує пошкод- женість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидан- тів дозволяє індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберіган- ня кабачків. EN: Исследовано комбинированное воздействие тепловых обработок и антиоксидантов на умень- шение окислительного повреждения индуциро- ванного охлаждением в кабачках. Установлено, что применение тепловой обработки антиокси- дантами снижает повреждаемость холодом в течение хранения кабачков. Сочетание тепловой обработки и антиоксидантов позволяет инду- цировать энзиматическую систему антиокси- дантной защиты и снизить уровень перекисного окисления липидов при хранении кабачков. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4336 |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.