Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4092
Назва: | Динаміка вмісту вітаміну С у плодах сливи за обробки розчином наночасток металів |
Автори: | Тарусова, Наталя Василівна Тарусова, Наталья Васильевна Tarusova, Natalia Кущенко, М. В. Никоненко, В. В. |
Ключові слова: | плоди;слива;термін зберігання;вітамін С;сорти;методи;дослідження;використання;аскорбінова кислота |
Дата публікації: | 2017 |
Серія/номер: | Сучасний світ як результат антропогенної діяльності : Всеукраїнська наукова інтернет-конференція ( Мелітополь, 10-12 жовтня 2017 р.);С. 106-108 |
Короткий огляд (реферат): | Плоди сливи характеризуються високим вмістом та збалансованим співвідношенням цукрів, кислот, мінеральних речовин, вітамінів. В залежності від сорту та умов вирощування слива має в своєму складі від 2 до 20 мг/100 г вітаміну С. Термін зберігання плодів сливи обмежений, при тривалому зберіганні плоди поступово втрачають біологічну цінність, руйнується вітамін С. Вважають, що стійкість аскорбінової кислоти в період зберігання в значній мірі залежить від лежкоздібності плодів: чим менше сорт здатен до зберігання, тим швидше йде в ньому спад вітаміну С. Тому пріоритетного значення набуває розробка ефективних методів, які дозволяють збільшити тривалість зберігання плодів сливи, при цьому максимально зберігаючи їх природні властивості. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4092 |
Розташовується у зібраннях: | кафедра Геоекологія та землеустрій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Тарусова 9-10.pdf | 3.84 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Показати повний опис матеріалу
CORE Recommender
Перевірити
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.