Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4092
Назва: Динаміка вмісту вітаміну С у плодах сливи за обробки розчином наночасток металів
Автори: Тарусова, Наталя Василівна
Тарусова, Наталья Васильевна
Tarusova, Natalia
Кущенко, М. В.
Никоненко, В. В.
Ключові слова: плоди;слива;термін зберігання;вітамін С;сорти;методи;дослідження;використання;аскорбінова кислота
Дата публікації: 2017
Серія/номер: Сучасний світ як результат антропогенної діяльності : Всеукраїнська наукова інтернет-конференція ( Мелітополь, 10-12 жовтня 2017 р.);С. 106-108
Короткий огляд (реферат): Плоди сливи характеризуються високим вмістом та збалансованим співвідношенням цукрів, кислот, мінеральних речовин, вітамінів. В залежності від сорту та умов вирощування слива має в своєму складі від 2 до 20 мг/100 г вітаміну С. Термін зберігання плодів сливи обмежений, при тривалому зберіганні плоди поступово втрачають біологічну цінність, руйнується вітамін С. Вважають, що стійкість аскорбінової кислоти в період зберігання в значній мірі залежить від лежкоздібності плодів: чим менше сорт здатен до зберігання, тим швидше йде в ньому спад вітаміну С. Тому пріоритетного значення набуває розробка ефективних методів, які дозволяють збільшити тривалість зберігання плодів сливи, при цьому максимально зберігаючи їх природні властивості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4092
Розташовується у зібраннях:кафедра Геоекологія та землеустрій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тарусова 9-10.pdf3.84 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.