ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО
Tsatu logo DMYTRO MOTORNYI
TAVRIA STATE
AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4092
Title: Динаміка вмісту вітаміну С у плодах сливи за обробки розчином наночасток металів
Authors: Тарусова, Наталя Василівна
Тарусова, Наталья Васильевна
Tarusova, Natalia
Кущенко, М. В.
Никоненко, В. В.
Keywords: плоди
слива
термін зберігання
вітамін С
сорти
методи
дослідження
використання
аскорбінова кислота
Issue Date: 2017
Series/Report no.: Сучасний світ як результат антропогенної діяльності : Всеукраїнська наукова інтернет-конференція ( Мелітополь, 10-12 жовтня 2017 р.);
Abstract: Плоди сливи характеризуються високим вмістом та збалансованим співвідношенням цукрів, кислот, мінеральних речовин, вітамінів. В залежності від сорту та умов вирощування слива має в своєму складі від 2 до 20 мг/100 г вітаміну С. Термін зберігання плодів сливи обмежений, при тривалому зберіганні плоди поступово втрачають біологічну цінність, руйнується вітамін С. Вважають, що стійкість аскорбінової кислоти в період зберігання в значній мірі залежить від лежкоздібності плодів: чим менше сорт здатен до зберігання, тим швидше йде в ньому спад вітаміну С. Тому пріоритетного значення набуває розробка ефективних методів, які дозволяють збільшити тривалість зберігання плодів сливи, при цьому максимально зберігаючи їх природні властивості.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4092
Appears in Collections:кафедра Геоекологіїї та землеустрію

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тарусова 9-10.pdf3,84 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.