Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3640
Title: Підвищення ефективності процесу гомогенізації молока в пульсаційному гомогенізаторі з вібруючим ротором
Authors: Дейниченко, Г. В.
Самойчук, К. О.
Keywords: молоко;гомогенізатори;молочна емульсія;турбулентність;кавітація;диспергування;ротор;роторно-пульсаційні (РПА);ковзання жирової кульки;швидкість ковзання жирової кульки
Issue Date: 2015
Series/Report no.: Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції (Мелітополь-Кирилівка, 8-11 вересня 2015 р.);
Abstract: Основною тенденцією в практиці використання гомогенізаторів у сучасних апаратурно-технологічних схемах переробки молока є заміна клапанних гомогенізаторів на більш енергоефективні – роторно-пульсаційні (РПА). Такі гомогенізатори добре зарекомендували себе для обробки в’язких середовищ, але не можуть повністю витіснити клапанні у сфері гомогенізації молока через нерівномірний дисперсний склад молочної емульсії, що обробляється. Незважаючи на цей недолік, РПА є найбільш перспективними для подальшого вдосконалення.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3640
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.