Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3640
Title: | Підвищення ефективності процесу гомогенізації молока в пульсаційному гомогенізаторі з вібруючим ротором |
Authors: | Дейниченко, Г. В. Самойчук, К. О. |
Keywords: | молоко;гомогенізатори;молочна емульсія;турбулентність;кавітація;диспергування;ротор;роторно-пульсаційні (РПА);ковзання жирової кульки;швидкість ковзання жирової кульки |
Issue Date: | 2015 |
Series/Report no.: | Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції (Мелітополь-Кирилівка, 8-11 вересня 2015 р.); |
Abstract: | Основною тенденцією в практиці використання гомогенізаторів у сучасних апаратурно-технологічних схемах переробки молока є заміна клапанних гомогенізаторів на більш енергоефективні – роторно-пульсаційні (РПА). Такі гомогенізатори добре зарекомендували себе для обробки в’язких середовищ, але не можуть повністю витіснити клапанні у сфері гомогенізації молока через нерівномірний дисперсний склад молочної емульсії, що обробляється. Незважаючи на цей недолік, РПА є найбільш перспективними для подальшого вдосконалення. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3640 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
73.Підвищення ефективності процесу гомогенізації молока в пульсаційному гомогенізаторі з вібруючим ротором.pdf | 133.67 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.