Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3546
Title: | Визначення збереженості плодів яблуні |
Other Titles: | Prediction of mass losses of apple fruit during cold storage Определение лежкоспособности плодов яблони |
Authors: | Сердюк, Марина Єгорівна Сердюк, Марина Егоровна Serdyuk, Maryna Гапріндашвілі, Нона Арчилівна Гаприндашвили, Нона Арчиловна Gaprindashvili, Nona |
Keywords: | збереженість;погодні умови;яблуня;стандартна продукція;хвороби;антиоксиданти;лежкоспособность;погодные условия;яблоня;стандартная продукция;болезни;антиоксиданты |
Issue Date: | 2016 |
Series/Report no.: | Вісник національного технічного університету;№ 12 Вісник НТУ «ХПІ», Серія: Нові рішення в сучасних технологіях; № 43 (1016) |
Abstract: | Uk: За допомогою інтерполяції експериментальних даних за методом Лагранжа була визначена збереженість плодів яблуні з виходом стандартної продукції не менше 90%. Отримані данні свідчать, що середня розрахункова збереженість плодів яблуні була дещо нижчою порівняно з фактично отриманою. Максимальною збереженістю характеризувалися плоди яблуні сорту Флоріна, а мінімальною – сорту Голден Делішес. Основним погодним чинником, який має найбільш істотний вплив на збереженість плодів яблуні є середні максимальні температури останнього місяця формування плодів. Ru: С помощью интерполяции экспериментальных данных по методу Лагранжа была определена лежкоспособность плодов яблони с выходом стандартной продукции не менее 90%. Полученные данные свидетельствуют, что средняя расчетная лежкоспособность плодов яблони была несколько ниже по сравнению с фактически полученной. Максимальной лежкоспособностью характеризовались плоды яблони сорта Флорина, а минимальной - сорта Голден Делишес. Основным погодным фактором, который имеет наиболее существенное влияние на лежкоспособность плодов яблони является средняя максимальная температура последнего месяца формирования плодов. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3546 |
Appears in Collections: | Кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.