Формування біологічно активних речовин в плодах томатів під впливом абіотичних факторів
Loading...
Files
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Одес. нац. акад. харчових техн.
Abstract
UA:Розглянуто вплив гідротермічних умов вирощування на формування пулу аскорбінової кислоти, фенольних речових та каротиноїдів у плодах томату. Встановлено, що визначальний вплив на формування комплексу біололгічно-активних речовин томату має сума температур періоду формування і дозрівання плодів, де коефіцієнт кореляції залежно від показника становить -0,64 до 0,75. RU:расмотренно влияние гидротермических условий выращивания на формирование пула аскорбиновой кислоты, фенольных веществ и каротиноидов в плодах томата. Установлено, что определяющее влияние на формирование комплекса биологически активных веществ томата имеет сумма температур периода формирования и созревания плодов, где коэффициент корреляции в зависимости от показателя составляет -0,64 до 0,75.