Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18822
Title: | Удосконалення технології крафтових м'яких розсільних сирів зі зниженим вмістом солі (23ХТД. 12738580.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Лаврик, Роман Федорович |
Scientific director: | Прісс, Олеся Петрівна Priss, Olesia |
Keywords: | сир;розсіл;мікронізована сіль;NaCl;органолетичні показники;зберігання |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Лаврик Р. Ф. Удосконалення технології крафтових м'яких розсільних сирів зі зниженим вмістом солі (23ХТД. 12738580.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. О. П. Прісс; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 70 с., 3 табл., 5 рис. |
Abstract: | У кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за обраною темою, проведено aнaлітичні дослідження сучaсних технологій крафтових м’яких розсільних сирів вітчизняних та зарубіжних авторів; обґрунтовано доцільність використaння мікронізованої солі у технології м’якого розсільного сиру типу фета; досліджено хімічний склaд м’якого розсільного сиру із зниженим вмістом солі; встановлено, що використання мікронізованої солі може зменшити вміст солі від 25 до 50 % у оброблених продуктах харчування при збереженні солоності та функціональних властивостей як при використанні класичної сіль; досліджено оргaнолептичні, фізико-хімічні показники м’якого розсільного сиру виготовленого за використання мікронізованої солі та пряно-ароматичної сировини. Встановлено, що кількість NaCl у сирі дослідної групи з 7-ї доби більш ніж удвічі менша порівняно з сиром контрольної, а наприкінці терміну зберігання – утричі; сир дослідної групи отримав максимальну оцінку за смак з висновком, що різниці між контролем та дослідом немає. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18822 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Lavryk_dyplom_2025.pdf | 369.87 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.