Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18822
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.advisorPriss, Olesia-
dc.contributor.authorЛаврик, Роман Федорович-
dc.date.accessioned2025-04-10T11:37:03Z-
dc.date.available2025-04-10T11:37:03Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЛаврик Р. Ф. Удосконалення технології крафтових м'яких розсільних сирів зі зниженим вмістом солі (23ХТД. 12738580.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. О. П. Прісс; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 70 с., 3 табл., 5 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18822-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за обраною темою, проведено aнaлітичні дослідження сучaсних технологій крафтових м’яких розсільних сирів вітчизняних та зарубіжних авторів; обґрунтовано доцільність використaння мікронізованої солі у технології м’якого розсільного сиру типу фета; досліджено хімічний склaд м’якого розсільного сиру із зниженим вмістом солі; встановлено, що використання мікронізованої солі може зменшити вміст солі від 25 до 50 % у оброблених продуктах харчування при збереженні солоності та функціональних властивостей як при використанні класичної сіль; досліджено оргaнолептичні, фізико-хімічні показники м’якого розсільного сиру виготовленого за використання мікронізованої солі та пряно-ароматичної сировини. Встановлено, що кількість NaCl у сирі дослідної групи з 7-ї доби більш ніж удвічі менша порівняно з сиром контрольної, а наприкінці терміну зберігання – утричі; сир дослідної групи отримав максимальну оцінку за смак з висновком, що різниці між контролем та дослідом немає.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectсирuk
dc.subjectрозсілuk
dc.subjectмікронізована сільuk
dc.subjectNaCluk
dc.subjectорганолетичні показникиuk
dc.subjectзберіганняuk
dc.titleУдосконалення технології крафтових м'яких розсільних сирів зі зниженим вмістом солі (23ХТД. 12738580.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Lavryk_dyplom_2025.pdf369.87 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.