Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18809
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.advisorPriss, Olesia-
dc.contributor.authorКарташов, Юрій-
dc.date.accessioned2025-04-10T06:27:52Z-
dc.date.available2025-04-10T06:27:52Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКарташов Ю. Удосконалення технології виготовлення макаронних виробів з додаванням грибної сировини (23 ХТД 12815927.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. О. П. Прісс; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 79 с., 27 табл., 7 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18809-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури відповідно до обраної теми, проаналізовано особливості ринку макаронних виробів та перспективні шляхи удосконалення рецептури за рахунок введення біоактивних компонентів, зокрема: додавання відновленого грибного порошку з грибів печериці та гливи; визначено вимоги нормативних документів щодо показників якості та безпеки такої продукції, досліджено варіанти удосконалення технологічного процесу, визначено технічні відмінності макаронних виробів з додаванням відновленого грибного порошку з грибів печериці та гливи 3, 5, 7 та 9 % відповідно до маси борошна), виготовлено вироби та проведено органолептичну оцінку; теоретично розраховано енергетичну цінність, вміст вітамінів, мінералів та амінокислот в готовому продукті; визначено економічну ефективність удосконаленої технології та розроблено питання з охорони праці на харчовому підприємстві, яке спеціалізується на виробництві макаронних виробів.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectмакаронні виробиuk
dc.subjectгрибиuk
dc.subjectпечериціuk
dc.subjectгливиuk
dc.subjectпаста з грибівuk
dc.subjectстандартиuk
dc.subjectнормативно-технічна документаціяuk
dc.subjectорганолептичні показникиuk
dc.subjectрецептураuk
dc.subjectенергетична цінністьuk
dc.titleУдосконалення технології виготовлення макаронних виробів з додаванням грибної сировини (23 ХТД 12815927.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kartashov_dyplom_2025.pdf561 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.