Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18119
Title: Проєктування технологічної лінії виробництва хлібобулочних виробів в умовах Оріхівського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»
Authors: Капінос, Олексій Миколайович
Scientific director: Кюрчев, Сергій Володимирович
Keywords: хлібобулочні вироби;борошно;просіювання;монтаж;охорона праці;економічна ефективність
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Капінос О. М. Проєктування технологічної лінії виробництва хлібобулочних виробів в умовах Оріхівського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування». Капінос Олексій Миколайович. Наук. керівник д.т.н., професор С. В. Кюрчев. Запоріжжя, 2024. 70 с., 11 рисунків, 8 таблиць, 37 літ. джерел.
Abstract: UA: Хліб та хлібобулочні вироби здавна служать для людини найважливішим продуктом харчування. Виготовлення хліба з тіста, яке було розпушене бродінням, було відомо ще декілька тисяч років тому. Хлібопекарська промисловість у нашій країні є однією з ведучих галузей харчової промисловості. Хлібозаводами називаються підприємства, обладнані не менш ніж двома конвеєрними печами середньої потужності, тістозмішувальними та іншими машинами. До механізованих пекарень відносять підприємства з конвеєрними печами меншої потужності, де також механізовані процеси змішування та просіювання борошна. На підприємствах громадського харчування борошно, цукор, крупи та інші сипучі продукти надходять в різній тарі - мішках, картонних коробах, що веде до їх засмічення механічними домішками. Відомо, що від якості борошна залежить смак, колір і харчова цінність хлібобулочних і кондитерських виробів. Існує кілька сортів борошна: пшени-чне, житнє, кукурудзяне, ячмінне та ін Для того, щоб борошно можна було використовувати в приготуванні, її необхідно обробити, адже спочатку вона містить в собі різні домішки, які не повинні потрапити у виріб. Для перероб-ки борошна використовується машина для просіювання. Машини для просіювання борошна - невід'ємна частина обладнання в місцях громадського харчування, на хлібобулочних і кондитерських підприємствах. Просіювальні машини призначені для видалення з борошна сторонніх домішок, а також для розпушування і збагачення киснем. Готові вироби з такого тіста виходять більш пишні та смачні.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18119
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kapinos_2024_merged.pdf1.28 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.