Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18119
Title: | Проєктування технологічної лінії виробництва хлібобулочних виробів в умовах Оріхівського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» |
Authors: | Капінос, Олексій Миколайович |
Scientific director: | Кюрчев, Сергій Володимирович |
Keywords: | хлібобулочні вироби;борошно;просіювання;монтаж;охорона праці;економічна ефективність |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Капінос О. М. Проєктування технологічної лінії виробництва хлібобулочних виробів в умовах Оріхівського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування». Капінос Олексій Миколайович. Наук. керівник д.т.н., професор С. В. Кюрчев. Запоріжжя, 2024. 70 с., 11 рисунків, 8 таблиць, 37 літ. джерел. |
Abstract: | UA: Хліб та хлібобулочні вироби здавна служать для людини найважливішим продуктом харчування. Виготовлення хліба з тіста, яке було розпушене бродінням, було відомо ще декілька тисяч років тому. Хлібопекарська промисловість у нашій країні є однією з ведучих галузей харчової промисловості. Хлібозаводами називаються підприємства, обладнані не менш ніж двома конвеєрними печами середньої потужності, тістозмішувальними та іншими машинами. До механізованих пекарень відносять підприємства з конвеєрними печами меншої потужності, де також механізовані процеси змішування та просіювання борошна. На підприємствах громадського харчування борошно, цукор, крупи та інші сипучі продукти надходять в різній тарі - мішках, картонних коробах, що веде до їх засмічення механічними домішками. Відомо, що від якості борошна залежить смак, колір і харчова цінність хлібобулочних і кондитерських виробів. Існує кілька сортів борошна: пшени-чне, житнє, кукурудзяне, ячмінне та ін Для того, щоб борошно можна було використовувати в приготуванні, її необхідно обробити, адже спочатку вона містить в собі різні домішки, які не повинні потрапити у виріб. Для перероб-ки борошна використовується машина для просіювання. Машини для просіювання борошна - невід'ємна частина обладнання в місцях громадського харчування, на хлібобулочних і кондитерських підприємствах. Просіювальні машини призначені для видалення з борошна сторонніх домішок, а також для розпушування і збагачення киснем. Готові вироби з такого тіста виходять більш пишні та смачні. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18119 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Kapinos_2024_merged.pdf | 1.28 MB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.