Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18117
Title: | Вдосконалення потоково-технологічної лінії виробництва соломки в умовах м. Мелітополь Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» |
Authors: | Галкін, Вадим Анатолійович |
Scientific director: | Ялпачик, Володимир Федорович |
Keywords: | підприємство;борошно;тісто;вдосконалення;обладнання;ПТЛ;ефективність |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Галкін В. А. Вдосконалення потоково-технологічної лінії виробництва соломки в умовах м. Мелітополь Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування». Галкін Вадим Анатолійович. Наук. керівник д.т.н., професор В. Ф. Ялпачик. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. 66 с., 8 таблиць, 21 літ. джерел. |
Abstract: | UA: Продукти та вироби з борошна користуються великим попитом серед людей, оскільки вони висококалорійні, гарно виглядають і мають приємний смак. Харчова цінність залежить від типу і сорту борошна та добавок, таких як яйця, молоко, цукор і жир. Борошно містить всі речовини, що містяться в зернових (білки, жири, вуглеводи, мінерали, вітаміни і ферменти), але в дещо інших кількостях і пропорціях. Це залежить від сорту борошна. Борошно вищих сортів містить більше крохмалю, але менше вуглеводів, білків, вітамінів, ферментів, жирів і мінералів. Борошно вищого ґатунку має вищу енергетичну цінність і легше засвоюється. Сьогодні, якщо країна хоче досягти стабільного розвитку, їй необхідно максимально наблизитися до моделі вільної конкуренції, що можливо лише через розвиток малого та середнього підприємництва. Перешкодою на цьому шляху є відсутність проектної документації для малих переробних підприємств, належним чином адаптованої до конкретних умов господарств. Цю проблему певною мірою може вирішити дипломне проектування студентів, які закінчують інженерні факультети вищих навчальних закладів. Серйозною проблемою для сучасної України є нестача сучасного обладнання для переробних підприємств, особливо малих виробництв. Метою дипломного проекту є інтеграція, систематизація та розширення теоретичних і практичних знань, отриманих під час навчання, та використання їх для вирішення конкретних виробничих завдань. Метою проекту є модернізація потокової лінії виробництва хлібобулочних виробів на реальному фермерському господарстві. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18117 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Galkin_2024_merged.pdf | 1.55 MB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.