Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17741
Title: | Дослідження технології виробництва м'ясо-рослинних напівфабрикатів з підвищеною функціональною придатністю |
Authors: | Ковальчук, Діана Ігорівна |
Scientific director: | Бандура, Ірина Іванівна |
Keywords: | м’ясо-рослинні напівфабрикати;оптимізація рецептури котлет домашніх;гриби гливи |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Ковальчук Д. І., Бандура І. І. Дослідження технології виробництва м'ясо-рослинних напівфабрикатів з підвищеною функціональною придатністю. ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 45-46. |
Abstract: | UA: Комбінування м’ясних інгредієнтів та грибів гливи відкриває багатообіцяючу можливість для розробки інноваційної рецептури напівфабрикатів та готових м’ясних продуктів. Отримані продукти потенційно можуть сприяти зміцненню здоров’я людини за рахунок зменшення вмісту тваринних жирів, додавання пробіотичних речовин - глюканів та їхніх комплексів з білками. З іншої сторони, грибні полісахариди виступають у якості емульгаторів та структуроутворювачів, що значно покращує консистенцію продукції. Проведені дослідження спрямовували на оптимізацію інтегрального показника якості м’ясо-рослинних напівфабрикатів із підвищеними оздоровчими властивостями. Для можливості побудови математичної моделі визначали можливий діапазон варіювання вмісту інгредієнтів у рецептурі. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17741 |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_45-46.pdf | 696.84 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.