Дослідження технології виробництва м'ясо-рослинних напівфабрикатів з підвищеною функціональною придатністю

Вантажиться...
Ескіз

Дата

Автори

Ковальчук, Діана Ігорівна

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Запоріжжя : ТДАТУ

Анотація

UA: Комбінування м’ясних інгредієнтів та грибів гливи відкриває багатообіцяючу можливість для розробки інноваційної рецептури напівфабрикатів та готових м’ясних продуктів. Отримані продукти потенційно можуть сприяти зміцненню здоров’я людини за рахунок зменшення вмісту тваринних жирів, додавання пробіотичних речовин - глюканів та їхніх комплексів з білками. З іншої сторони, грибні полісахариди виступають у якості емульгаторів та структуроутворювачів, що значно покращує консистенцію продукції. Проведені дослідження спрямовували на оптимізацію інтегрального показника якості м’ясо-рослинних напівфабрикатів із підвищеними оздоровчими властивостями. Для можливості побудови математичної моделі визначали можливий діапазон варіювання вмісту інгредієнтів у рецептурі.

Опис

Бібліографічний опис

Ковальчук Д. І., Бандура І. І. Дослідження технології виробництва м'ясо-рослинних напівфабрикатів з підвищеною функціональною придатністю. ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції, м. Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 45-46.

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By