Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17184
Title: Застосування тесту CRAAP на заняттях з іноземної мови як метод навчання медійної грамотності
Authors: Супрун, Олена Миколаївна
Suprun, Olena
Keywords: медіаграмотність;критичний роздум;діалогове вивчення;навчання мови;навички;онлайн-джерела;media literacy;critical thinking;interactive learning;language teaching;21st century skills;online sources;reliable source
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Супрун О. М. Застосування тесту CRAAP на заняттях з іноземної мови як метод навчання медійної грамотності. Проблеми викладання іноземних мов у закладах вищої освіти – 2023 : програма і матеріали ІІ всеукраїнської інтернет-конференції (Запоріжжя, 28 квітня 2023 р.) ТДАТУ, кафедра іноземних мов. Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С. 41-46.
Abstract: UA: Сучасна система вищої освіти динамічно та безперервно розвивається, зазнаючи докорінних змін під впливом різноманітних чинників, серед яких запровадження Європейських норм освіти, перехід на дистанційну або змішану форму навчання, діджиталізація освіти та інтеграція інформаційних і комп’ютерних технологій на всіх етапах навчання. Дослідники методики викладання іноземних мов у закладах вищої освіти, в тому числі фахового спрямування, наголошують на ефективності застосування інтерактивних форм і методів навчання, таких як презентації, рольові ігри, творчі конкурси, дискусії, брейнстормінг («мозковий штурм»), робота над індивідуальними та груповими проєктами, залучення носіїв мови та використання ІКТ. Вони розвивають комунікативні навички, логічне мислення та різні види інтелектуальної діяльності, такі як аналіз, синтез, порівняння та узагальнення, що, в свою чергу, є цінними навичками 21 століття – так званими «soft skills». Застосування Інтернету та широке поширення технологій у нашому житті створюють нові можливості для вивчення мови. Оскільки більша частина інтернет-контенту викладена англійською мовою, викладачі отримують доступ до величезної кількості автентичних матеріалів, що стосуються всіх сфер життя та професійних інтересів здобувачів. Інтернет-матеріали, такі як відео, форуми та новинні сайти, є цікавими та динамічними засобами навчання, на відміну від традиційних підручників. Використання Інтернету як інструменту для викладання іноземної мови надає здобувачам можливості для більш незалежного навчання та розвитку навичок, які вони зможуть застосовувати в реальному житті. Використання Інтернет-ресурсів та соціальних мереж розширює для здобувачів доступ до інформації, проте, при проведенні власних досліджень здобувачі стикаються із величезною кількістю вебсайтів, що не завжди несуть правдиву та корисну інформацію, і це може викликати труднощі із визначенням, чи є вони достатньо надійними та достовірними. Саме тому важко переоцінити важливість навчання медіаграмотності для здобувачів вищої освіти. EN: The article considers the introduction of elements of media literacy in foreign language classes in higher education institutions. The author considers the CRAAP method as a tool for assessing the reliability of online sources by students of non-linguistic specialities while doing research and searching for information both in the classroom and while working independently. The practical experience of applying the studied methodology when teaching foreign languages to students of higher education institution is described.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17184
Appears in Collections:кафедра Іноземні мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+2 intternet-conf inozemna mova_2023_41-46.pdf671.66 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.