Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1565
Title: | Зміни вмісту каротиноїдів і хлорофілів у плодах томату з відкритого та закритого ґрунту протягом зберігання за дії антиоксидантів |
Other Titles: | Change carotenoid content and chlorophyll in tomato fruits of open and closed ground during the storage with antioxidants |
Authors: | Прісс, Олеся Петрівна Присс, Олеся Петровна Priss, Оlesia Жукова, Валентина Федорівна Жукова, Валентина Федоровна Zhukova, Valentina Данченко, Олена Олександрівна Данченко, Елена Александровна Danchenko, Olena |
Keywords: | зберігання;плоди томату;обробка |
Issue Date: | 2011 |
Publisher: | БНАУ |
Series/Report no.: | Агробіологія: зб. наук. праць;№ 6(86) |
Abstract: | UK: Досліджено динаміку лікопену, β-каротину, хлорофілів a і b плодів томату, вирощених в умовах відкритого та закритого ґрунту, при зберіганні з використанням препаратів антиоксидантної дії. Встановлено, що обробка антиоксидантними препаратами разом зі штучним холодом дозволяє уповільнювати процеси розпаду хлорофілів, каротиноїдів, що сприяє максимальній збереженості біологічної цінності томатів і подовженню терміну їх зберігання. EN: The dynamics licopene, β-carotin, chlorophyll (a and b) of tomato fruits from the open ground and from the greenhouse, during the storage with antioxidants is explored. It is defined, that the treatment by antioxidant preparations with the cooling allows slowing the processes destruction of chlorophyll and carotenoids that enables to preservation of biological value of tomato fruit and increase of term storage. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1565 |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.