Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9774
Title: Оценка влияния антиоксидантной композиции на изменение качественных показателей плодов сливы в процессе хранения
Other Titles: Impact of antioxidant composition on qualitative characteristics of plum fruit during the storage
Authors: Сердюк, Марина Егоровна
Сердюк, Марина Єгорівна
Serdyuk, Maryna
Гогунская, П. В.
Keywords: плоды сливы;антиоксиданты;аскорбиновая кислота;рутин;хранение;убыль массы;стандартная продукция;plum fruit;antioxidants;ascorbic acid;rutin;lecithin;storage;weight loss;standard products
Issue Date: 2014
Series/Report no.: Мичуринский агрономический вестник;№ 2 (С. 150–156)
Abstract: RU: Исследовано влияние антиоксидантной композиции на основе аскорбиновой кислоты, рутина и лецитина на изменение качественных показателей плодов сливы в процессе хранения. В результате исследований установлено, что данная композиция замедляет процессы созревания и старения плодов сливы при хранении, снижает убыль массы, индуцирует природный иммунитет и повышает их устойчивость к действию микроорганизмов. В результате, продолжительность хранения подов сливы увеличивается на 10…40 суток, а выход стандартной продукции варьирует в пределах 93,5…96,4%. EN: We used the antioxidant composition of ascorbic acid, rutin, and lecithin. We examined the effect of the composition on qualitative characteristics of plum fruit during storage. The retardation of maturation and aging of plum fruit during the storage under the influence of the antioxidant composition was revealed. Usage of such a composition preserves the fruit weight, induces their natural immune system and increases the stability of the fruits to the microorganisms. The storage period of plum fruits increased by 10-40 days at the output of standard products in the range of 93.5-96.4%.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9774
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
38.pdf1.08 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.