Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9628
Title: Інтенсивність окисно-відновних процесів при зберіганні плодів сливи за обробки антиоксидантними композиціями
Other Titles: Intensity of redox processes during storage of plum fruits with antioxidant compositions use
Интенсивность окислительно-восстановительных процессов при хранении плодов сливы с обработкой антиоксидантными композициями
Authors: Сердюк, Марина Єгорівна
Сердюк, Марина Егоровна
Serdyuk, Maryna
Данченко, Олена Олександрівна
Данченко, Елена Александровна
Danchenko, Olena
Keywords: хранение;плоды;слива;антиоксиданты;композиции;интенсивность дыхания;сахара;кислоты;пероксидаза;storage;fruits;plum;antioxidants;composition;respiration rate;sugar;acid peroxidase;зберігання;плоди;слива;антиоксиданти;композиції;інтенсивність дихання;цукри;кислоти;пероксидаза
Issue Date: 2011
Series/Report no.: Агробіологія: збірник наукових праць;Випуск 6 (86), (С. 106-110)
Abstract: UK: Досліджено вплив антиоксидантних композицій на інтенсивність дихання, вміст цукрів та кислот, активність пероксидази у період зберігання плодів сливи сорту Волошка. Встановлено, що антиоксидантні композиції на основі дистинолу, аскорбінової кислоти, рутину та лецитину пригнічують окисно-відновні процеси в плодах сливи, що зберігаються, стабілізують пероксидазну активність, і, як результат, підвищують їх лежкість. RU: Исследовано влияние антиоксидантных композиций на интенсивность дыхания, содержание сахаров и кислот, активность пероксидазы в период хранения плодов сливы сорта Волошка. Установлено, что антиоксидантные композиции на основе дистинола, аскорбиновой кислоты, рутина и лецитина подавляют окислительно-восстановительные процессы в хранящихся плодах сливы, стабилизируют пероксидазную активность, и, как результат, повышают их лежкость. EN: The influence of antioxidant compositions on the respiration rate, sugar content and acid, peroxidase activity during storage of plum fruit varieties Voloshka was researched. It was established that the antioxidant compositions that include distinol, ascorbic acid, rutin, and lecithin inhibited redox processes in stored fruits plum, stabilized the peroxidase activity and, consequently, improved their keeping quality.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9628
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
разбить 3 (1).pdf604.23 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.