Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9536
Title: | Звіт про науково-дослідну роботу. Програма 3. Розробка нових і вдосконалення існуючих технологій зберігання та первинної обробки продукції рослинництва в Степовій зоні Україні за умов глобального потепління (проміжний) |
Authors: | Сердюк, Марина Єгорівна Сердюк, Марина Егоровна Serdyuk, Maryna |
Keywords: | антиоксиданти;плоди яблуні;плоди груші;плоди сливи;плоди абрикоси;огірки;томати;чорна смородина;гриби;міцелій;заморожування;виноград;зберігання;фізіологічні та мікробіологічні хвороби;окисні процеси;лежкість;полифенолоксидаза;фенольні речовини;вітамін С |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Мелітополь: ТДАТУ |
Abstract: | Звіт про НДР: складається з 115 сторінок, 18 таблиць та 22 рисунки. Досліджено вплив післязбиральної обробки яблук антиоксидантною композицією на вміст пектину та протопектину в плодах яблуні під час тривалого зберігання. Встановлено, що застосування комплексної композиції ДЕПАА дозволяє уповільнити темпи руйнування пектинових речовин в плодах, і тим самим сприяє збереженості пектину та протопектину протягом тривалого зберігання порівняно з контрольним варіантом. Обробка ДЕПАА яблук дослідних сортів дозволяє знизити темпи витрачання пектину та протопектину в середньому в 1,2 раза порівняно з контрольним варіантом. Найбільш позитивний ефект спостерігався для яблук сортів Ренет Симиренка та Корей, застосування композиції ДЕПАА дозволило зберегти вміст пектину і протопектину в плодах вище за контрольний варіант на 34,3 % і 27,8 % відповідно. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9536 |
Appears in Collections: | Звіти з НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Звіт ХТГРС 2013.pdf | 2.15 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.