Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9536
Title: Звіт про науково-дослідну роботу. Програма 3. Розробка нових і вдосконалення існуючих технологій зберігання та первинної обробки продукції рослинництва в Степовій зоні Україні за умов глобального потепління (проміжний)
Authors: Сердюк, Марина Єгорівна
Сердюк, Марина Егоровна
Serdyuk, Maryna
Keywords: антиоксиданти;плоди яблуні;плоди груші;плоди сливи;плоди абрикоси;огірки;томати;чорна смородина;гриби;міцелій;заморожування;виноград;зберігання;фізіологічні та мікробіологічні хвороби;окисні процеси;лежкість;полифенолоксидаза;фенольні речовини;вітамін С
Issue Date: 2013
Publisher: Мелітополь: ТДАТУ
Abstract: Звіт про НДР: складається з 115 сторінок, 18 таблиць та 22 рисунки. Досліджено вплив післязбиральної обробки яблук антиоксидантною композицією на вміст пектину та протопектину в плодах яблуні під час тривалого зберігання. Встановлено, що застосування комплексної композиції ДЕПАА дозволяє уповільнити темпи руйнування пектинових речовин в плодах, і тим самим сприяє збереженості пектину та протопектину протягом тривалого зберігання порівняно з контрольним варіантом. Обробка ДЕПАА яблук дослідних сортів дозволяє знизити темпи витрачання пектину та протопектину в середньому в 1,2 раза порівняно з контрольним варіантом. Найбільш позитивний ефект спостерігався для яблук сортів Ренет Симиренка та Корей, застосування композиції ДЕПАА дозволило зберегти вміст пектину і протопектину в плодах вище за контрольний варіант на 34,3 % і 27,8 % відповідно.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9536
Appears in Collections:Звіти з НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Звіт ХТГРС 2013.pdf2.15 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.