Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9534
Title: | Звіт про науково-дослідну роботу. Програма 3. Розробка нових і вдосконалення існуючих технологій зберігання та первинної обробки продукції рослинництва в Степовій зоні Україні за умов глобального потепління (проміжний) |
Authors: | Сердюк, Марина Єгорівна Сердюк, Марина Егоровна Serdyuk, Maryna |
Keywords: | антиоксиданти;плоди яблуні;плоди груші;плоди сливи;плоди абрикоси;огірки;томати;чорна смородина;гриби;міцелій;заморожування;виноград;зберігання;фізіологічні та мікробіологічні хвороби;окисні процеси;лежкість;полифенолоксидаза;фенольні речовини;вітамін С |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Мелітополь: ТДАТУ |
Abstract: | Звіт про НДР: складається з 84 сторінок, 18 таблиць та 23 рисунки. Досліджено вплив післязбиральної обробки яблук антиоксидантною композицією на окисно-відновні процеси під час тривалого зберігання. Встановлено, що застосування комплексної композиції ДЕПАА сприяє зниженню інтенсивності дихання та відсуванню на 30-90 діб настання клімактеричного піку дихання для більшості сортів яблук. Обробка ДЕПАА яблук дослідних сортів дозволяє знизити темпи витрачання титрованих кислот та цукрів в середньому в 1,3 рази порівняно з контрольним варіантом. Досліджено вплив післязбиральної обробки плодів груші сорту Деканка зимова антиоксидантними композиціями. Встановлено, що обробка плодів груші антиоксидантами, а особливо комплексами АКРГ та АКРЛ сприяє гальмуванню окисно–відновних процесів, регулюючи неферментативні та ферментативні системи антиоксидантного захисту. Одночасно зберігається запас тканинних антиоксидантів, що впливає на збереженість плодами цілющих антиоксидантних властивостей. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9534 |
Appears in Collections: | Звіти з НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Звіт ХТГРС 2012.pdf | 1.68 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.