Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9534
Title: Звіт про науково-дослідну роботу. Програма 3. Розробка нових і вдосконалення існуючих технологій зберігання та первинної обробки продукції рослинництва в Степовій зоні Україні за умов глобального потепління (проміжний)
Authors: Сердюк, Марина Єгорівна
Сердюк, Марина Егоровна
Serdyuk, Maryna
Keywords: антиоксиданти;плоди яблуні;плоди груші;плоди сливи;плоди абрикоси;огірки;томати;чорна смородина;гриби;міцелій;заморожування;виноград;зберігання;фізіологічні та мікробіологічні хвороби;окисні процеси;лежкість;полифенолоксидаза;фенольні речовини;вітамін С
Issue Date: 2012
Publisher: Мелітополь: ТДАТУ
Abstract: Звіт про НДР: складається з 84 сторінок, 18 таблиць та 23 рисунки. Досліджено вплив післязбиральної обробки яблук антиоксидантною композицією на окисно-відновні процеси під час тривалого зберігання. Встановлено, що застосування комплексної композиції ДЕПАА сприяє зниженню інтенсивності дихання та відсуванню на 30-90 діб настання клімактеричного піку дихання для більшості сортів яблук. Обробка ДЕПАА яблук дослідних сортів дозволяє знизити темпи витрачання титрованих кислот та цукрів в середньому в 1,3 рази порівняно з контрольним варіантом. Досліджено вплив післязбиральної обробки плодів груші сорту Деканка зимова антиоксидантними композиціями. Встановлено, що обробка плодів груші антиоксидантами, а особливо комплексами АКРГ та АКРЛ сприяє гальмуванню окисно–відновних процесів, регулюючи неферментативні та ферментативні системи антиоксидантного захисту. Одночасно зберігається запас тканинних антиоксидантів, що впливає на збереженість плодами цілющих антиоксидантних властивостей.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9534
Appears in Collections:Звіти з НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Звіт ХТГРС 2012.pdf1.68 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.