Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9390
Title: Шляхи енергозбереження при гомогенізації молока
Authors: Самойчук, Кирило Олегович
Самойчук, Кирилл Олегович
Samoichuk, Kyryl
Keywords: диспергування;гомогенізація;цільномолочні продукти;кисломолочні продукти;морожене;майонез;homogenization of milk;homogenizer;energy efficiency;pulsation machine with a vibrating rotor;jet homogenizer;pulsation homogenizer
Issue Date: 2017
Publisher: Мелітополь: ТДАТУ
Series/Report no.: Проблеми та перспективи сталого розвитку АПК: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції за результатами досліджень 2016 року (Мелітополь, 04-12 квітня);С. 51-52
Abstract: UK: Диспергування і гомогенізація широко застосовується у виробництві цільномолочных і кисломолочних продуктів, мороженого, майонезу, кремів а також багатьох інших продуктів. На молокозаводах завдяки високому ступеню диспергування та універсальності широко використо-вуються клапанні гомогенізатори. Але незважаючи на дисперсність молока менше 0,8 мкм, такий спосіб характеризується високими витратами енергії (більше 7 кДж/т). Зважаючи на актуальність проблеми зниження енергоємності гомогенізації в молочній промисловості, розроблений широкий ряд апаратів для гомогенізації, проте жоден з них не поєднує в собі високий ступінь подрібнення жирових кульок молока з невисокою енергоємністю. EN: On the basis of analysis of dispersing mechanism of fatty phase of milk emulsion the ways to increase homogenizers’ efficiency are developed and 3 designs of homogenizing devices which allow reducing energy consumption of milk homogenization are investigated.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9390
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.