Шляхи енергозбереження при гомогенізації молока

Анотація

UK: Диспергування і гомогенізація широко застосовується у виробництві цільномолочных і кисломолочних продуктів, мороженого, майонезу, кремів а також багатьох інших продуктів. На молокозаводах завдяки високому ступеню диспергування та універсальності широко використо-вуються клапанні гомогенізатори. Але незважаючи на дисперсність молока менше 0,8 мкм, такий спосіб характеризується високими витратами енергії (більше 7 кДж/т). Зважаючи на актуальність проблеми зниження енергоємності гомогенізації в молочній промисловості, розроблений широкий ряд апаратів для гомогенізації, проте жоден з них не поєднує в собі високий ступінь подрібнення жирових кульок молока з невисокою енергоємністю. EN: On the basis of analysis of dispersing mechanism of fatty phase of milk emulsion the ways to increase homogenizers’ efficiency are developed and 3 designs of homogenizing devices which allow reducing energy consumption of milk homogenization are investigated.

Опис

Бібліографічний опис

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By