Використання прогресивних ресурсозберігаючих технологій в харчовій промисловості

Анотація

UK: Харчова промисловість одна з найбільш розви-нених галузей матеріального виробництва України і водночас – одне з найбіль-ших джерел утворення відходів. Обсяги утворення деяких відходів досить зна-чні. Так, відходи в плодоовочевій, консервній галузі становлять 0,5-0,9 млн. т. за рік (яблучні, ягідні та овочеві вичавки), 0,1-0,12 млн. т. за рік (фруктові кіс-точки, шкаралупи горіхів). Нині промисловій переробці піддаються не більше 22% відходів. EN: Necessity of innovative activity and application of effective recycling methods of food industry wastes is highlighted in the article. High technology application is able to in-crease national economy production output and prevent irrational raw materials usage.

Опис

Бібліографічний опис

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By