Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9234
Title: | Моделювання процесу деформації у ягоді винограду при заморожуванні |
Other Titles: | Моделирования процесса деформации в ягоде винограда при замораживании Process modeling of deformation in vine berry under freezing |
Authors: | Малкіна, Віра Михайлівна Малкина, Вера Михайловна Malkina, Vira Ялпачик, Володимир Федорович Ялпачик, Владимир Федорович Yalpachyk, Volodymyr |
Keywords: | модель плода;оболонка;пружне тіло;нормальне напруження;внутрішній тиск;зовнішній тиск;напружено-деформований стан |
Issue Date: | 2010 |
Publisher: | ТДАТУ |
Series/Report no.: | ;Вип. 10, т. 1 |
Abstract: | UK: Дану роботу присвячено розробці заходів спрямованих на поліпшення товарного виду плодоовочевої продукції при зберіганні в замороженому стані. У статті представлені теоретичні дослідження, які дозволяють зробити висновок, що заморожування та дефростацію слід проводити за таких умов, коли внутрішній тиск дорівнює зовнішньому тиску. RU: Данная работа посвящена разработке мероприятий направленных на улучшение товарного вида плодоовощной продукции при сохранении в замороженном состоянии. В статье представленны теоретические исследования, которые разрешают сделать вывод, что замораживания и дефростацию следует проводить при таких условиях, когда внутреннее давление равняется внешнему давлению. EN: This work is devoted to development of measures aimed at improving salable condition of fruit and vegetable products kept frozen. This article describes theoretical researches which allow to draw the conclusion, that it is necessary to conduct freezing and defrosting under the conditions when the intrinsic pressure is equal to the external pressure. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9234 |
Appears in Collections: | Кафедра Комп'ютерні науки |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.