Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9208
Title: | Особливості формування врожаю пшениці озимої за різних способів обробітку грунту в умовах Південого Степу України |
Authors: | Гоман, І. О. |
Keywords: | пшениця озима;зерновий баланс;вирощування пшениці озимої;водний режим ґрунту |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Мелітополь: ТДАТУ |
Series/Report no.: | Матеріали VII Всеукраїнської науково-технічної конференції магістрантів і студентів за підсумками наукових досліджень 2019 року: факультет агротехнологій та екології;C. 46 |
Abstract: | Відомо, що пшениця озима займає провідне місце у зерновому балансі нашої країни. Водночас, для отримання стабільних високих врожаїв цієї культури необхідно постійно вдосконалювати елементи технології її вирощування, що передбачають раціональне використання виробничих ресурсів і біокліматичного потенціалу південного регіону України [1, 2]. Однак, як сукупність факторів інтенсифікації, так і їх роль у формуванні врожаю пшениці суттєво залежать від зони, рівня родючості ґрунту, біологічного потенціалу продуктивності сорту, забезпеченості технології матеріальними ресурсами тощо [1, 2]. Безперечно, у посушливих умовах Південного Степу України одним з вирішальних факторів формування урожайності пшениці озимої у богарних умовах є оптимізація водного режиму ґрунту. У зв’язку з цим набувають актуальності питання впливу прийомів основного обробітку ґрунту, що є одним з визначальних факторів вологозабезпеченості рослин, на урожайність пшениці [2]. Тому метою наших досліджень було вивчення впливу мінімального і глибокого обробітку ґрунту на структуру та розмір врожаю озимої пшениці |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9208 |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сборник-46.pdf | 377.36 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.