Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9168
Title: | Удосконалення технології низькотемпературного зберігання м’яса птиці із застосуванням вітаміну Е |
Authors: | Міліч, В. М. Масловська, А. С. Душина, М. А. Якубовська, В. В. Данченко, Олена Олександрівна Данченко, Елена Александровна Danchenko, Olena |
Keywords: | низькотемпературне зберігання м'яса;застосування вітаміну Е;окисне псування м’яса;зберігання м’яса |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Мелітополь: ТДАТУ |
Series/Report no.: | Матеріали VII Всеукраїнської науково-технічної конференції магістрантів і студентів за підсумками наукових досліджень 2019 року: факультет агротехнологій та екології;С. 15 |
Abstract: | Серед продуктів харчування м'ясо птиці посідає особливе місце, воно є джерелом повноцінного білка й високоякісного жиру [1]. За низькотемпературного зберігання цієї сировини головною причиною погіршення її якості є окиснення жирних кислот ліпідів. Ці продукти окиснення суттєво погіршують харчову цінність м’яса [2]. Введення до раціону птиці природних і синтетичних антиоксидантів у передзабійному періоді підвищує стійкість м'яса до окисних процесів і подовжує терміни його зберігання [3]. Один з найбільш уживаних природних антиоксидантів – вітамін Е. З іншого боку, окисне псування м’яса тварин, відгодованих на стандартному раціоні, уповільнюється завдяки його обробці перед зберіганням антиоксидантами |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9168 |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сборник-15.pdf | 377.78 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.