Сортові особливості формування урожаю ячменю ярого в умовах Південного степу України

Анотація

Зернові культури в Україні займають найбільші посівні площі серед сільськогосподарських культур, що свідчить про їхнє виключно важливе продовольче, кормове і сировинне значення в народному господарстві. В структурі зернових вагому частку займає ячмінь, посівні площі якого поступаються лише таким культурам, як пшениця та кукурудза. Основними регіонами його вирощування, як і більшості зернових культур, виступають Степова та Лісостепова зони. За темпами виробництва зерна ячменю Україна посідає 4 місце в світі, однак останнім часом через низьку рентабельність посівні площі під даною культурою зменшуються кожного року. Не зважаючи на те, що найбільшого поширення отримав ячмінь ярий, саме його посівні площі зазнали суттєвих змін – скоротились в два рази за останні 10 років, в той час як частка озимої форми зросла. Однак, попри суттєве зменшення посівних площ, виробництво ячменю в Україні демонструє досить стійку тенденцію до зростання за рахунок збільшення врожайності даної культури

Опис

Бібліографічний опис

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By