ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО
Tsatu logo DMYTRO MOTORNYI
TAVRIA STATE
AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9086
Title: Адаптивний потенціал сортів вишні і дюків (Сerasus vulgaris Мill.) у південному Степу України
Other Titles: Adaptive potential of sour cherry (Cerasus vulgaris Mill.) and dukes varieties in the southern Steppe of Ukraine
Authors: Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна
Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна
Shkinder-Barmina, Anna
Keywords: вишня;морозостійкість;ДП ДГ «Мелітопольське»;сорти вишні;сорти дюків;моніліальний опік;кокомікоз
Issue Date: 2014
Series/Report no.: Садівництво;Вип. 68 (С. 80-84)
Abstract: UK: Наведено результати вивчення господарсько цінних ознак 40 сортів вишні і дюків за період з 2004 по 2011 рр. у південному Степу України. Проаналізовано питому вагу двох факторів (сортові особливості та умови зовнішнього середовища) у формуванні адаптивного потенціалу сортів досліджуваної культури. Встановлено, що найбільшою мірою від генетичних особливостей залежало формування середньої маси плодів, найменшою – стійкість генеративних утворень до підмерзання під час пізньовесняних заморозків. RU: Изложены результаты изучения хозяйственно ценных признаков 40 сортов вишни и дюков за период с 2004 по 2011 гг. в условиях южной Степи Украины. Проанализирован удельный вес двух факторов (сортовые особенности и условия окружающей среды) в формировании адаптивного потенциала сортов исследуемой культуры. Установлено, что в наибольшей степени от генетических особенностей зависело формирование средней массы плодов, наименьшей – устойчивость генеративных образований к подмерзанию во время поздневесенних заморозков. EN: The author has presented the results of studying 40 sour cherry cultivars and dukes characteristics valuable for economy in the Ukraine’s Southern Steppe for the period of 2004-2011 and analysed the specific weight of two factors (cv peculiarities and environmental conditions) in the formation of the varieties adaptive potential. It is the genetical peculiarities that influenced the formation of the fruits middle mass to the greatest degree while the generative resistance to early spring frosts did to the least extent.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9086
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8.pdf170.36 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.