Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8808
Title: | Новий спосіб зберігання зелені петрушки |
Authors: | Кулик, Аліна Степанівна Кулик, Алина Степановна Kulik, Alina Прісс, Олеся Петрівна Присс, Олеся Петровна Priss, Olesia |
Keywords: | зберігання зелені петрушки;гідрогель;хлорофіліпт |
Issue Date: | 2013 |
Series/Report no.: | Матеріали всеукраїнської наукової конференції молодих учених: збірник тез. Сільськогосподарські, біологічні та технічні науки;Ч. 1 (С. 207) |
Abstract: | Під час зберігання у свіжому вигляді в овочах продовжують протікати фізіологічні процеси, зростають втрати клітинної вологи шляхом постійного дихання і випаровування в навколишнє середовище. Випаровування вологи при зберіганні овочів порушує нормальний перебіг обміну речовин в тканинах, викликає ослаблення тургора та їх в'янення. В результаті в'янення прискорюються процеси розпаду речовин, які містяться в клітинах, збільшується їх витрати на дихання, порушується енергетичний баланс, що призводить до зниження стійкості овочів до ураження мікроорганізмами і погіршення якості. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8808 |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.