Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8808
Title: Новий спосіб зберігання зелені петрушки
Authors: Кулик, Аліна Степанівна
Кулик, Алина Степановна
Kulik, Alina
Прісс, Олеся Петрівна
Присс, Олеся Петровна
Priss, Olesia
Keywords: зберігання зелені петрушки;гідрогель;хлорофіліпт
Issue Date: 2013
Series/Report no.: Матеріали всеукраїнської наукової конференції молодих учених: збірник тез. Сільськогосподарські, біологічні та технічні науки;Ч. 1 (С. 207)
Abstract: Під час зберігання у свіжому вигляді в овочах продовжують протікати фізіологічні процеси, зростають втрати клітинної вологи шляхом постійного дихання і випаровування в навколишнє середовище. Випаровування вологи при зберіганні овочів порушує нормальний перебіг обміну речовин в тканинах, викликає ослаблення тургора та їх в'янення. В результаті в'янення прискорюються процеси розпаду речовин, які містяться в клітинах, збільшується їх витрати на дихання, порушується енергетичний баланс, що призводить до зниження стійкості овочів до ураження мікроорганізмами і погіршення якості.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8808
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15.pdf2.57 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.