Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8798
Title: | Антиоксидантний захист зелені петрушки для тривалого зберігання |
Other Titles: | Антиоксидантная защита зелени петрушки для длительного хранения The antioxidatic protection for parsley at long-term storage |
Authors: | Прісс, Олеся Петрівна Присс, Олеся Петровна Priss, Olesia Кулик, Аліна Степанівна Кулик, Алина Степановна Kulik, Alina |
Keywords: | зберігання;зелень петрушки;гідрогель;супероксидцисмутаза;каталаза;пероксидаза;малоновий діальдегід;антиоксиданти;хранение;гидрогель;супероксидцисмутаза;малоновьй диальдегид;антиоксиданты;storage;parsley;hydrogel;catalase;peroxidase |
Issue Date: | 2014 |
Series/Report no.: | Товари і ринки: міжнародний науково-практичний журнал;№ 1 (17) (С. 147-158) |
Abstract: | UK: Доведено, що використання аграрного гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40-55 діб, підвищує вихід товарної продукції на 26 % та максимально зберігає її біологічну цінність. Дослідженнями встановлено, що на перших етапах зберігання провідна роль у захисті зелені петрушки від стресу належить супероксиддисмутазі й каталозі, у подальшому - пероксидазі. Запропонований спосіб доповнює антирадикальне коло антиоксидантного захисту зелені петрушки та регулює нормальний метаболізм речовин при зберіганні. RU: Доказано, что использование аграрного гидрогеля и антиоксидантов способствует продолжительности хранения зелени петрушки на 4055 суток, повышает выход товарной продукции на 26 % и максимально сохраняет ее биологическую ценность. Исследованиями подтверждено, что на первых этапах хранения ведущая роль в защите зелени петрушки от стресса принадлежит супероксиддисмутазе и каталазе, в дальнейшем - пероксидазе. Предложенный способ дополняет антирадикальный круг антиоксидантной системы защиты зелени петрушки и регулирует нормальный обмен веществ при хранении. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8798 |
Appears in Collections: | Кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.