Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8762
Title: Напрями зниження енергоємності виробництва продукції тваринництва
Authors: Болтянська, Наталя Іванівна
Болтянская, Наталья Ивановна
Boltianska, Natalia
Болтянський, Олег Володимирович
Болтянский, Олег Владимирович
Boltianskyi, Oleh
Keywords: енергоємність;енергоємність виробництва;енерговитратні технології;енергоносії;енерговитрати
Issue Date: 2019
Series/Report no.: Використання альтернативних джерел енергії в умовах розвитку сільських територій : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 22 листопада);С. 100-101
Abstract: Одним з найбільших споживачів енергії в Україні залишається аграрний сектор. Головною причиною високої енергоємності вітчизняного національного доходу є низький технологічний і технічний рівень економіки, використання малоефективних енерговитратних технологій, як при виробництві, так і споживанні енергоносіїв в сільських територіях. Масштаби використання досягнень науково-технічного прогресу в Україні значно відстають від використання аналогічних технологій у розви-нених країнах світу [1–3]. У тваринництві енерговитрати складають близько 35 % електроенергії і близько 30 % палива від загальної кількості, яка використовується в сільських територіях. Значна частина енергії витрачається на приготування кормів, водопостачання, підігрівання припливного повітря та ін. [4]. Структура повної енергоємності утримання корів в традиційних і комплексно-механізованих фермах приведена на рис
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8762
Appears in Collections:кафедра Технічний сервіс та системи в АПК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
116.pdf444.52 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.