Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8762
Title: | Напрями зниження енергоємності виробництва продукції тваринництва |
Authors: | Болтянська, Наталя Іванівна Болтянская, Наталья Ивановна Boltianska, Natalia Болтянський, Олег Володимирович Болтянский, Олег Владимирович Boltianskyi, Oleh |
Keywords: | енергоємність;енергоємність виробництва;енерговитратні технології;енергоносії;енерговитрати |
Issue Date: | 2019 |
Series/Report no.: | Використання альтернативних джерел енергії в умовах розвитку сільських територій : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 22 листопада);С. 100-101 |
Abstract: | Одним з найбільших споживачів енергії в Україні залишається аграрний сектор. Головною причиною високої енергоємності вітчизняного національного доходу є низький технологічний і технічний рівень економіки, використання малоефективних енерговитратних технологій, як при виробництві, так і споживанні енергоносіїв в сільських територіях. Масштаби використання досягнень науково-технічного прогресу в Україні значно відстають від використання аналогічних технологій у розви-нених країнах світу [1–3]. У тваринництві енерговитрати складають близько 35 % електроенергії і близько 30 % палива від загальної кількості, яка використовується в сільських територіях. Значна частина енергії витрачається на приготування кормів, водопостачання, підігрівання припливного повітря та ін. [4]. Структура повної енергоємності утримання корів в традиційних і комплексно-механізованих фермах приведена на рис |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8762 |
Appears in Collections: | кафедра Технічний сервіс та системи в АПК |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.