ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО
Tsatu logo DMYTRO MOTORNYI
TAVRIA STATE
AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8686
Title: Порівняння товарних, біохімічних, органолептичних показників якості свіжих і свіжозаморожених плодів персику раннього строку достигання, що вирощені в умовах Південного Степу України
Other Titles: The comparison of commodity, biochemical, organoleptic quality indicators of fresh and fresh frozen peach fruits of the early ripening period grown in the conditions of the Southern Steppe of Ukraine
Authors: Іванова, Ірина Євгенівна
Иванова, Ирина Евгеньевна
Ivanova, Iryna
Алексєєва, Ольга Миколаївна
Алексеева, Ольга Николаевна
Aleksieieva, Olha
Кривонос, Ірина Анатоліївна
Кривонос, Ирина Анатольевна
Kryvonos, Iryna
Keywords: плоди персику
строк достигання
біохімічний склад
заморожені сортозразки
дефростація
дегустаційна оцінка
товарна якість плодів
сухі розчинні речовини
вітамін
сума цукрів
кислота титрована
peach fruits
the ripening period
the biochemical composition
the frozen varieties samples
defrosting
the tasting assessment
the commercial quality fruit
the dry soluble substances
vitamin C
the amount of sugars
titrated acid
Issue Date: 2019
Publisher: Гельветика
Series/Report no.: Таврійський науковий вісник: науковий журнал;Вип. 108
Abstract: UK: У статті проведено товарну, біохімічну та органолептичну оцінку 4-х сортозразків персику раннього строку достигання у свіжому стані (Золотий ювілей, Іюньський ранній, Редхавен, Золота Москва) за показниками: середня маса плода та частка кісточки, вміст сухих розчинних речовин, сума цукрів, кислота титрована, вітамін С, дегустаційна оцінка смаку. У заморожених сортозразках визначено показник – величину втрати соку. EN: The commodity, biochemical and organoleptic assessment of 4 peachvarieties samples of the early ripeningperiods in fresh form was conducted (Zolotyiyuvilei, Iiunskiirannii, Redkhaven,Zolota Moskva) by using the indicators: the average fruit weight and the percentage of stone, the content of dry soluble substances, amount of sugars, titrated acid, vitamin C, a tasting taste assessment. Such parameter as amount of juice loss has been determined in the frozen varieties samples.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8686
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вісник_108-2019_стаття.pdf407,32 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.