ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО |
![]() |
DMYTRO MOTORNYI TAVRIA STATE AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY |
ISSN: 2524-0714
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8686
Title: | Порівняння товарних, біохімічних, органолептичних показників якості свіжих і свіжозаморожених плодів персику раннього строку достигання, що вирощені в умовах Південного Степу України |
Other Titles: | The comparison of commodity, biochemical, organoleptic quality indicators of fresh and fresh frozen peach fruits of the early ripening period grown in the conditions of the Southern Steppe of Ukraine |
Authors: | Іванова, Ірина Євгенівна Иванова, Ирина Евгеньевна Ivanova, Iryna Алексєєва, Ольга Миколаївна Алексеева, Ольга Николаевна Aleksieieva, Olha Кривонос, Ірина Анатоліївна Кривонос, Ирина Анатольевна Kryvonos, Iryna |
Keywords: | плоди персику строк достигання біохімічний склад заморожені сортозразки дефростація дегустаційна оцінка товарна якість плодів сухі розчинні речовини вітамін сума цукрів кислота титрована peach fruits the ripening period the biochemical composition the frozen varieties samples defrosting the tasting assessment the commercial quality fruit the dry soluble substances vitamin C the amount of sugars titrated acid |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Гельветика |
Series/Report no.: | Таврійський науковий вісник: науковий журнал;Вип. 108 |
Abstract: | UK: У статті проведено товарну, біохімічну та органолептичну оцінку 4-х сортозразків персику раннього строку достигання у свіжому стані (Золотий ювілей, Іюньський ранній, Редхавен, Золота Москва) за показниками: середня маса плода та частка кісточки, вміст сухих розчинних речовин, сума цукрів, кислота титрована, вітамін С, дегустаційна оцінка смаку. У заморожених сортозразках визначено показник – величину втрати соку. EN: The commodity, biochemical and organoleptic assessment of 4 peachvarieties samples of the early ripeningperiods in fresh form was conducted (Zolotyiyuvilei, Iiunskiirannii, Redkhaven,Zolota Moskva) by using the indicators: the average fruit weight and the percentage of stone, the content of dry soluble substances, amount of sugars, titrated acid, vitamin C, a tasting taste assessment. Such parameter as amount of juice loss has been determined in the frozen varieties samples. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8686 |
Appears in Collections: | кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Вісник_108-2019_стаття.pdf | 407,32 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.