Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8049
Title: Діаметр штамбу дерев черешні за органічної технології вирощування в умовах Південного Степу України
Authors: Герасько, Тетяна Володимирівна
Герасько, Татьяна Владимировна
Herasko, Tetiana
Іванова, Ірина Євгенівна
Иванова, Ирина Евгеньевна
Ivanova, Iryna
Keywords: черешня;органічне садівництво;жива мульча;діаметр стовбура;sweet cherry;organic gardening;living mulch;trunk diameter
Issue Date: 2019
Publisher: Мелітополь: ТДАТУ
Series/Report no.: Сучасні наукові дослідження на шляху до євроінтеграції: матеріали Міжнародного науково-практичного форуму (Мелітополь, 21-22 червня 2019 р.);Ч. 1 (С. 49-51)
Abstract: UK: Євроінтеграція передбачає визначення вітчизняними агровиробниками своєї ніші на загально-європейському ринку сільськогосподарської продукції. Тут нас чекає неприємна «несподіванка»: відповідно до об’єму капіталовкладень у сільськогосподарські технології, наші врожаї та якість нашої продукції поступаються загальноєвропейським [1]. Але поняття «якість» (що стосується сільськогосподарської продукції) дедалі більше змінюється у сучасному світі. Так, наприклад, органічні фрукти, маючи менший розмір, коштують дорожче за конвенційні. Тому перехід на органічну технологію вирощування, зокрема, плодової продукції - це реальний шлях отримати власну нішу на загальноєвропейському ринку. Однак, актуальним є питання зниження врожайності за відмови від мінеральних добрив та хімічних засобів захисту рослин [2]. Також невирішеним є питання оптимального способу утримання ґрунту у органічному саду: органічними стандартами не встановлюється обмежень для обробітку ґрунту, але декларується дбайливе ставлення та піклування про збереження ґрунтової біоти і природної родючості ґрунтів. Задерніння (жива мульча) забезпечує оптимальні умови для існування ґрунтової біоти та відтворення природної родючості ґрунту, але трави конкурують з основною культурою і знижують її продуктивність. EN: In organic sweet cherry (Prunus avium L.) orchard, in conditions o f livingmulch (spontaneous vegetation cover trunk diameter o f sweet cherry trees was less, in comparison to standard mechanical cultivation, by 16-33%.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8049
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf45.37 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.