Діаметр штамбу дерев черешні за органічної технології вирощування в умовах Південного Степу України
Вантажиться...
Файли
Дата
Автори
Герасько, Тетяна Володимирівна
Герасько, Татьяна Владимировна
Herasko, Tetiana
Іванова, Ірина Євгенівна
Иванова, Ирина Евгеньевна
Ivanova, Iryna
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Мелітополь: ТДАТУ
Анотація
UK: Євроінтеграція передбачає визначення вітчизняними агровиробниками своєї ніші на загально-європейському ринку сільськогосподарської продукції. Тут нас чекає неприємна «несподіванка»: відповідно до об’єму капіталовкладень у сільськогосподарські технології, наші врожаї та якість
нашої продукції поступаються загальноєвропейським [1]. Але поняття «якість» (що стосується сільськогосподарської продукції) дедалі більше змінюється у сучасному світі. Так, наприклад, органічні фрукти, маючи менший розмір, коштують дорожче за конвенційні. Тому перехід на органічну технологію вирощування, зокрема, плодової продукції - це реальний шлях отримати власну нішу на загальноєвропейському ринку. Однак, актуальним є питання зниження врожайності за відмови від мінеральних добрив та хімічних засобів захисту рослин [2]. Також невирішеним є питання оптимального способу утримання ґрунту у органічному саду: органічними стандартами не встановлюється обмежень для обробітку ґрунту, але декларується дбайливе ставлення та піклування про збереження ґрунтової біоти і природної родючості ґрунтів. Задерніння (жива мульча) забезпечує оптимальні умови для існування ґрунтової біоти та відтворення природної родючості ґрунту, але трави конкурують з основною культурою і знижують її продуктивність. EN: In organic sweet cherry (Prunus avium L.) orchard, in conditions o f livingmulch (spontaneous vegetation cover trunk diameter o f sweet cherry trees was less, in comparison to standard mechanical cultivation, by 16-33%.