Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8035
Title: Вплив системи утримання грунтів в органічному саду на показники якості плодів черешні
Other Titles: Влияние системы содержания почвы в органическом саду на показатели качества плодов черешни
Effect o f soil management systems in an organic orchard on the quality o f sweet cherry fruit
Authors: Герасько, Тетяна Володимирівна
Герасько, Татьяна Владимировна
Herasko, Tetiana
Вельчева, Людмила Григорівна
Вельчева, Людмила Грирьевна
Velcheva, Liudmyla
Іванова, Ірина Євгенівна
Иванова, Ирина Евгеньевна
Ivanova, Iryna
Keywords: черешня;органічне садівництво;маса плоду;антоціани;черешня;органическое садоводство;масса плода;антоцианы;sweet cherry;organic gardening;fruit weight;anthocyanins
Issue Date: 2019
Publisher: Херсонський державний аграрний університет
Series/Report no.: Таврійський науковий вісник;Вип. 106 (С. 15 -20)Серія: Сільськогосподарські науки
Abstract: UK: Чи умов задерніння плоди черешні істотно не відрізнялися як за масою, так і за відсотковим співвідношення маси камінця до загальної маси плоду порівняно з контрольним варіантом (чистий пар). Задерніння сприяло отриманню плодів з більш високим вмістом біологічно активних сполук, що підвищує їх споживчу якість. Сорт Ділема більш перспективний щодо впровадження органічної технології через істотно більшу масу плодів та вміст антоціанів у плодах порівняно з сортом Валерій Чкалов. RU: В условиях задернения плоды черешни существенно не отличались как по массе, так и по процентному соотношению массы косточки к общей массе плода по сравнению с контрольным вариантом (чистый пар). Задернение способствовало получению плодов с более высоким содержанием биологически активных соединений, что повышает их потребительское качество. Сорт Дилемма более перспективный по внедрению органической технологии из-за существенно большей массы плодов и содержания антоцианов в плодах по сравнению с сортом Валерий Чкалов. EN: Under the conditions o f sodding, the fruits o f cherries did not differ significantly, either in weight or stone weight ratio to the total weight o f the fruit, compared with the control (standard mechanical cultivation). Sodding contributed to the production o f fruits with a higher content o f biologically active compounds, which increases their consumer quality. The Dilemma variety is more promising fo r the introduction o f organic technology due to the significantly larger mass o f fruits and the content o f anthocyanins in the fruit, compared with the variety Valery Chkalov.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8035
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
герасько репозитарий.pdf499.5 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.