Вплив системи утримання грунтів в органічному саду на показники якості плодів черешні
Вантажиться...
Дата
Автори
Герасько, Тетяна Володимирівна
Герасько, Татьяна Владимировна
Herasko, Tetiana
Вельчева, Людмила Григорівна
Вельчева, Людмила Грирьевна
Velcheva, Liudmyla
Іванова, Ірина Євгенівна
Иванова, Ирина Евгеньевна
Ivanova, Iryna
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Херсонський державний аграрний університет
Анотація
UK: Чи умов задерніння плоди черешні істотно не відрізнялися як за масою, так і за відсотковим
співвідношення маси камінця до загальної маси плоду порівняно з контрольним
варіантом (чистий пар). Задерніння сприяло отриманню плодів з більш високим вмістом
біологічно активних сполук, що підвищує їх споживчу якість. Сорт Ділема більш перспективний
щодо впровадження органічної технології через істотно більшу масу плодів та
вміст антоціанів у плодах порівняно з сортом Валерій Чкалов. RU: В условиях задернения плоды черешни существенно не отличались как по массе, так и
по процентному соотношению массы косточки к общей массе плода по сравнению с контрольным
вариантом (чистый пар). Задернение способствовало получению плодов с более
высоким содержанием биологически активных соединений, что повышает их потребительское
качество. Сорт Дилемма более перспективный по внедрению органической технологии
из-за существенно большей массы плодов и содержания антоцианов в плодах по
сравнению с сортом Валерий Чкалов. EN: Under the conditions o f sodding, the fruits o f cherries did not differ significantly, either in
weight or stone weight ratio to the total weight o f the fruit, compared with the control (standard
mechanical cultivation). Sodding contributed to the production o f fruits with a higher content o f
biologically active compounds, which increases their consumer quality. The Dilemma variety is
more promising fo r the introduction o f organic technology due to the significantly larger mass
o f fruits and the content o f anthocyanins in the fruit, compared with the variety Valery Chkalov.