Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7785
Title: | Звіт про науково-дослідну роботу (заключний). Розробка технологій і технічних засобів для переробки і зберігання сільськогосподарської продукції: |
Authors: | Ялпачик, Ф. Ю. Ялпачик, Володимир Федорович Ялпачик, Владимир Федорович Yalpachyk, Volodymyr Самойчук, Кирило Олегович Самойчук, Кирилл Олегович Samoichuk, Kyryl Івженко, А. О. Ковальов, Олександр Олександрович Ковалев, Александр Александрович Kovalov, Oleksandr Полудненко, Ольга Володимирівна Полудненко, Ольга Владимировна Poludnenko, Olha Тарасенко, Віра Григорівна Тарасенко, Вера Григорьевна Tarasenko, Vira Ломейко, Олександр Петрович Ломейко, Александр Петрович Lomeiko, Oleksandr Паляничка, Надія Олександрівна Паляничка, Надежда Александровна Palianychka, Nadiia Верхоланцева, Валентина Олександрівна Верхоланцева, Валентина Александровна Verkholantseva, Valentyna |
Keywords: | заморожування;коефіцієнт теплопровідності;енерговитрати;дефростація;флюїдизаційний швидкоморозильний апарат |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Мелітополь: ТДАТУ |
Abstract: | Об’єктом дослідження є тепломасообмінні процеси заморожування та довготривалого зберігання плодоовочевої сировини Предметом дослідження являються різні види та сорти плодоовочевої сировини у свіжому, замороженому та розмороженому стані. Методи дослідження : фізико-математичне моделювання теплофізичних властивостей різних видів плодоовочевої сировини та процесів теплома-сообміну при її холодильній обробці і зберіганні; експериментальні методи аналізу фізико-хімічних, фізико-механічних, біохімічних та мікробіологічних змін у плодоовочевій сировині; методи статистичного, кореляційного та регресійного аналізу експериментальних даних; методи обчислювальної математики, алгоритмізації розрахунків та програмування на мові „Turbo Pascal“, методи техніко-економічного аналізу ефективності промислових технологій. Створено науково обґрунтовану технологію заморожування та розморожування кабачків, кукурудзи молочно-воскової стиглості, баклажанів, гарбуза, перцю солодкого та винограду, яка базується на теоретично визначених режимах заморожування. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7785 |
Appears in Collections: | Звіти з НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Звіт про роботу науково-дослідної лабораторії 2015.pdf | 3.23 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.