Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7492
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бовкун, Г. О. | - |
dc.date.accessioned | 2019-06-13T07:44:21Z | - |
dc.date.available | 2019-06-13T07:44:21Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7492 | - |
dc.description.abstract | Актуальність дослідження полягає в тому, що впровадження конкурентної стратегії виробництва забезпечує підприємствам економічне зростання та фінансову стабільність, а, отже і конкурентоспроможність як продукції, так і підприємства в цілому, тоді як вузькоспеціалізовані підприємства зазнають вагомих збитків, сконцентрувавшись на одному виді продукції чи виробництві. Однак, зважаючи на багатогранність і складність даної проблеми, постає потреба у поглибленому її вивченні, обґрунтуванні можливих напрямів реалізації, висвітленні стратегічного змісту в розвитку підприємства. Метою дипломної роботи є теоретичне обґрунтування та розробка методологічних положень, а також науково-практичних рекомендацій процесу формування та реалізації маркетингової конкурентної стратегії виробництва на споживчому ринку сиру. Для досягнення визначеної мети були поставлені та вирішені наступні завдання: - систематизація теоретичних підходів до вивчення сутності формування конкурентної стратегії підприємства; - аналіз макросередовища споживчого ринку сиру; - проведення аналізу мікросередовища та визначення стратегічних альтернатив його розвитку; - розробка моделі поведінки споживача ринку сиру; - стратегічне обгрунтуання діяльності підприємства на ринку сиру; - розробка та обґрунтування моделі формування конкурентної стратегії підприємства на споживчому ринку сиру; - оцінка економічної ефективності реалізації конкурентної стратегії підприємства. Об'єктом дослідження дослідження є процес розвитку маркетингової діяльності ПрАТ «Бель Шостка Україна» на споживчому ринку сиру. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методологічних і практичних прийомів, які забезпечують формування та реалізацію конкурентної стратегії на ринку сиру. Методи дослідження. Поставлені в дипломній роботі завдання вирішувалися за допомогою таких методів: економічного аналізу та порівняння; статистично-економічні; анкетного опитування; табличного і графічного методів, методи стратегічного аналізу, методи оцінки інвестиційних проектів, методи оцінки ризиків інвестиційного проекту. Основними джерелами інформації для аналізу й узагальнень були чинні законодавчі та нормативно-правові акти, офіційні матеріали Міністерства товарної політики України, Державного комітету статистики України, Головного управління статистики у Запорізькій області, дані підприємства та особисто проведеного анкетування. При написанні дипломної роботи використовувались наступні методи: метод групувань, метод розрахунку коефіціентів, економічний метод, статистичний метод, метод портфельного аналізу, такий як Shell/DPM, розрахунок карти стратегічних груп, аналіз за матрицею Ансоффа, анкетування, метод ADL, метод SPACE-аналізу, модель Монте-Карло і метод аналізу ієрархії. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Мелітополь: ТДАТУ | uk |
dc.subject | маркетингові стратугії | uk |
dc.subject | ринок сирів | uk |
dc.subject | макросередовище | uk |
dc.subject | мікросередовище | uk |
dc.subject | модель поведінки споживача | uk |
dc.title | Конкурентна стратегія ПрАТ «Бель Шостка Україна» на споживчому ринку сирів: дипломна робота магістра | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Бовкун.pdf | 469.94 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.