Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7461
Title: Підвищення ефективності процесу гомогенізації молока в роторно-пульсаційному апараті
Authors: Самойчук, Кирило Олегович
Самойчук, Кирилл Олегович
Samoichuk, Kyryl
Keywords: гомогенізація молока
роторно-пульсаційних апарат
жировая фаза молока
Issue Date: 2019
Series/Report no.: Удосконалення процесів та обладнання харчової індустрії: колективна монографія;С. 223-245
Abstract: У харчовій, як і в багатьох інших галузях промисловості,широко розповсюджені процеси гомогенізації і диспергування.Апарати, які використовуються для їх проведення, мають ряд суттєвих недоліків і часто не відповідають сучасним вимогам якості та енергозбереження. Наприклад, при переробці молока клапанні гомогенізатори мають енерговитрати більше 8 кВт/т і швидкий знос плунжерних пар і робочих органів, вакуумні – не забезпечують необхідного ступеня диспергування тощо [1; 2]. Тому задача удосконалення існуючих конструкцій диспергаторів, наприклад, за рахунок концентрації енергії та ефективного її розподілення по об'єму продукту, що обробляється, є актуальною.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7461
Appears in Collections:Монографії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3-223-245.pdf817,39 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.