Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7461
Title: | Розділ 10. Підвищення ефективності процесу гомогенізації молока в роторно-пульсаційному апараті |
Authors: | Самойчук, Кирило Олегович Самойчук, Кирилл Олегович Samoichuk, Kyryl |
Keywords: | гомогенізація молока;роторно-пульсаційних апарат;жировая фаза молока |
Issue Date: | 2019 |
Series/Report no.: | Удосконалення процесів та обладнання харчової індустрії: колективна монографія;С. 223-245 |
Abstract: | У харчовій, як і в багатьох інших галузях промисловості,широко розповсюджені процеси гомогенізації і диспергування.Апарати, які використовуються для їх проведення, мають ряд суттєвих недоліків і часто не відповідають сучасним вимогам якості та енергозбереження. Наприклад, при переробці молока клапанні гомогенізатори мають енерговитрати більше 8 кВт/т і швидкий знос плунжерних пар і робочих органів, вакуумні – не забезпечують необхідного ступеня диспергування тощо [1; 2]. Тому задача удосконалення існуючих конструкцій диспергаторів, наприклад, за рахунок концентрації енергії та ефективного її розподілення по об'єму продукту, що обробляється, є актуальною. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7461 |
Appears in Collections: | Монографії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
3-223-245.pdf | 817.39 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.