Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7367
Title: | Економічна ефективність упровадження струминного гомогенізатора молока щілинного типу |
Authors: | Самойчук, Кирило Олегович Самойчук, Кирилл Олегович Samoichuk, Kyryl Ковальов, Олександр Олександрович Ковалев, Александр Александрович Kovalyov, Oleksandr Лебідь, М. Р. |
Keywords: | гіпотези;гомогенізація;енергоефективні конструкції;знежирене молоко;конфузор;витрати;жирові кульки;робочий тиск |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Харків : ХДУХТ |
Series/Report no.: | Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнародна науково-практична конференція;Ч. 1 (С. 262-263) |
Abstract: | Гомогенізація належить до нормативних операцій, які використовуються при виробництві питного молока жирністю 2–4%. Її проведення значною мірою обумовлює підвищення собівартості одиниці молочної продукції, що пояснюється тим, що енергетичні витрати процесу для найбільш розповсюдженої у промисловості клапанної гомогенізації складають понад 8 кВт·год/т гомогенізованого молока. Дослідження перспективних напрямів підвищення енергоефективності процесу диспергування дозволяє стверджувати, що суттєвого зниження енергетичних витрат можливо досягти шляхом розробки та впровадження конструкцій, заснованих на створенні максимальної різниці між швидкостями дисперсійної та дисперсної фаз продукту. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7367 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
тези Харків 05,2019-262-263.pdf | 162.92 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.