Економічна ефективність упровадження струминного гомогенізатора молока щілинного типу

Анотація

Гомогенізація належить до нормативних операцій, які використовуються при виробництві питного молока жирністю 2–4%. Її проведення значною мірою обумовлює підвищення собівартості одиниці молочної продукції, що пояснюється тим, що енергетичні витрати процесу для найбільш розповсюдженої у промисловості клапанної гомогенізації складають понад 8 кВт·год/т гомогенізованого молока. Дослідження перспективних напрямів підвищення енергоефективності процесу диспергування дозволяє стверджувати, що суттєвого зниження енергетичних витрат можливо досягти шляхом розробки та впровадження конструкцій, заснованих на створенні максимальної різниці між швидкостями дисперсійної та дисперсної фаз продукту.

Опис

Бібліографічний опис

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By