Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7285
Title: | Вплив екстракту вівса на процеси ліпопероксидації в тканинах печінки гусей та їхні птерилографічні показники у постнатальному онтогенезі |
Authors: | Данченко, Олена Олександрівна Данченко, Елена Александровна Danchenko, Olena Кошелев, О. І. Здоровцева, Любов Миколаївна Здоровцева, Любовь Николаевна Zdorovtseva, Liubov Данченко, Микола Миколайович Данченко, Николай Николаевич Danchenko, Mykola Яковійчук, О. В. Галько, Т. І. Майборода, Д. О. Шатохіна, О. В. Міліч, В. М. |
Keywords: | гуси;антиоксиданти;прооксидантно-антиоксидантна рівновага;ліпопероксидація |
Issue Date: | 2018 |
Series/Report no.: | Сучасний світ як результат антропогенної діяльності: тези доповідей ІІ-ї Всеукраїнської наукової інтернет-конференції з міжнародною участю (10-12 жовтня);С. 100-103 |
Abstract: | Згодовування природних антиоксидантних домішок має цілий ряд переваг перед традиційними синтетичними вітамінами антиоксидантної групи. Вони загальнодоступні, побічні ефекти мінімальні, добре переносяться [1-3]. Метою даної роботи було з’ясування впливу екстракту вівса посівного Avena saliva на стан прооксидантно-антиоксидантної рівноваги в тканинах печінки гусей породи Легарт та процеси росту і формування пір’я. Впродовж усього досліду птицю контрольної групи утримували на стандартному раціоні, збалансованому за обмінною енергією, протеїном і вітамінами згідно з рекомендаціями [4]. Гусенят дослідної групи з 3-ої до 56-ої доби випоювали розчином екстракту вівса. Для виділення флавоноїдів збирали надземну частину вівса посівного Avena saliva у фазу колосіння і цвітіння, яку після подрібнення використовували для подальшої екстракції біофлавоноїдів водою (співвідношення сировини і екстрагенту - 1:10, час екстракції на киплячій водяній бані - 60 хв.) [5, 6]. Рівень ліпопероксидації в тканинах печінки гусей оцінювали за вмістом кінцевих продуктів пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) у цих тканинах. Водночас контролювали живу масу гусей та їхнє оперення. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7285 |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.