Вібраційні гомогенізатори молока
Вантажиться...
Файли
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Вінниця: ВНАУ
Анотація
Виділено визначальний фактор гідродинамічного диспергування молочної емульсії – прискорення потоку, з огляду на що обрано 2 конструкції ефективних апаратів для гомогенізації. Визначені переваги вібраційних гомогенізаторів для використання в молочній промисловості: імпульсного та роторно-пульсаційного апарату з ротором, що вібрує. Описано принцип гомогенізації та конструкції таких апаратів. Проведені експериментальні дослідження визначення дисперсності молочної емульсії доводять високу ступінь кореляції (більше 92%) між середнім розміром жирової кульки молока та прискоренням потоку емульсії. Питомі енерговитрати розроблених гомогенізаторів 3–4 кВт·год/т в 2 рази менше за клапанний гомогенізатор при однакових значеннях дисперсності молочної емульсії.