Використання електрофізичнихвластивостей молока для визначення вмісту жиру та білка при первинній обробці молока на тваринницьких фермах і комплексах: автореферат дис. ... доктора техн. наук: 05.20.02
Вантажиться...
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
ТДАТА
Анотація
В сучасних економічних умовах фермерські або
тваринницькі господарства, які виробляють молоко, а також підприємства, які
його перероблюють, повинні контролювати склад та якість сировини та готової
продукції. Виробництво молока вимагає особливої уваги до питань хімічного
складу молока, як продукту з високими харчувальними та дієтичними
властивостями, і сировини для різних галузей молочної промисловості. Це в
першу чергу стосується таких ціноутворюючих показників, як масова частина
жиру та білка. Вміст жиру та білка в молоці враховується при оплаті як за сировину,
так і за готовий продукт молочної промисловості, тому необхідно визначати
вміст жиру та білка в молоці з високим ступенем точності. Як показує
практика, визначення вмісту жиру та білка в молоці здійснюється методами,
які мають ряд недоліків, а саме: висока трудомісткість та велика тривалість
одного вимірювання, потреба в значній кількості хімічних реактивів та підвищені
вимоги до їх чистоти, складність процесу вимірювання, а також висока
вартість обладнання, що заважає його широкому впровадженню.