Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7076
Title: | Використання електрофізичнихвластивостей молока для визначення вмісту жиру та білка при первинній обробці молока на тваринницьких фермах і комплексах: автореферат дис. ... доктора техн. наук: 05.20.02 |
Authors: | Нестерчук, Діна Миколаївна Нестерчук, Дина Николаевна Nesterchuk, Dina Гончарова, Діна Миколаївна |
Keywords: | електрофізичні властивості молока;визначення вмісту жиру;фермерські господарства;тваринницькі господарства;виробництво молока |
Issue Date: | 1999 |
Publisher: | ТДАТА |
Abstract: | В сучасних економічних умовах фермерські або тваринницькі господарства, які виробляють молоко, а також підприємства, які його перероблюють, повинні контролювати склад та якість сировини та готової продукції. Виробництво молока вимагає особливої уваги до питань хімічного складу молока, як продукту з високими харчувальними та дієтичними властивостями, і сировини для різних галузей молочної промисловості. Це в першу чергу стосується таких ціноутворюючих показників, як масова частина жиру та білка. Вміст жиру та білка в молоці враховується при оплаті як за сировину, так і за готовий продукт молочної промисловості, тому необхідно визначати вміст жиру та білка в молоці з високим ступенем точності. Як показує практика, визначення вмісту жиру та білка в молоці здійснюється методами, які мають ряд недоліків, а саме: висока трудомісткість та велика тривалість одного вимірювання, потреба в значній кількості хімічних реактивів та підвищені вимоги до їх чистоти, складність процесу вимірювання, а також висока вартість обладнання, що заважає його широкому впровадженню. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7076 |
Appears in Collections: | Дисертації, автореферати дисертацій |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Автореферат Нестерчук.pdf | 1.26 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.