Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7024
Title: Розробка відцентрово-роторного подрібнювача для подрібнення пшениці на комбікорм
Other Titles: Разработка центробежно-роторного измельчителя для измельчения пшеницы на комбикорм
Development of the centrifugal-rotary mixer for the distribution of wheat on combique
Authors: Верхоланцева, Валентина Олександрівна
Верхоланцева, Валентина Александровна
Verkholantseva, Valentyna
Keywords: подрібнення;пшениця;комбікорм;модуль помелу;відцентрово-роторний подрібнювач
Issue Date: 2019
Series/Report no.: Праці ТДАТУ;Вип. 19, т. 2 (С. 35-40)
Abstract: UK: Стаття присвячена вирішенню проблеми виробництва кормів, шляхом використання відцентрово-роторного подрібнювача. Наведені результати досліджень процесу подрібнення пшениці в галузі механізації тваринництва. RU: Статья посвящена решению проблемы производства кормов, путем использования центробежно-роторного измельчителя. Приведены результаты экспериментальных исследований процесса измельчения пшеницы для применения в области механизации животноводстве, которые показывают, при каких изменениях конструктивных параметров центробежно-роторного измельчителя, а именно, зазора между дисками, будет модуль помола. EN: Despite the prevalence of the grinding process, today there are no comprehensive scientific studies of the influence of the constructive-operational parameters of this process on the complex of quality indices of the crushed product, which negatively affects the development of new equipment, technology and quality of the final product. When preparing forages it is necessary to take into account not only the variety of feed types and their properties, but also the various technologies and methods of their processing. The methods are divided by the kind of energy expended on the technological process: mechanical, thermal, chemical, biological and biochemical. The most common and important mechanical process is grinding. The task of processing raw materials is to manage the mechanical processes of formation, deformation and destruction of disperse systems of various types and the production of products on this basis with given properties. Obviously, without studying the physical-mechanical and other properties of the raw material, this task can not be carried out. Knowledge of the properties of raw materials is the basis for calculating the working bodies, reducing the energy and material consumption of processing machines, improving the quality of the products obtained. In this connection, the task of scientific substantiation of the directions of improvement of the grinding process becomes more urgent in order to reduce the energy intensity and complexity of the process, to expand the functional capabilities of the equipment and to increase the quality indices of the crushed material.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7024
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Праці ТДАТУ 2019 Том 2-36-41.pdf476.07 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.