Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/6985
Назва: | Плівковий охолоджувач напоїв |
Інші назви: | Пленочный охладитель напитков Film beverage cooler |
Автори: | Стручаєв, Микола Іванович Стручаев, Николай Иванович Struchaiev, Mykola Тарасенко, Віра Григорівна Тарасенко, Вера Григорьевна Tarasenko, Vira Бондар, Д. В. |
Ключові слова: | технологія охолодження напоїв;плівковий охолоджувач напоїв;яблучний сік;ефективність теплообміну |
Дата публікації: | 2019 |
Видавництво: | ТДАТУ |
Серія/номер: | Праці Таврійського державного агротехнологічного університету;Вип. 19, т. 2 (С. 48–54) |
Короткий огляд (реферат): | UK: Стаття присвячена удосконаленню технології охолодження напоїв і наведено запропонований нами варіант вдосконалення способу з використанням плівкового теплообмінника швидкого охолодження, який можна використовувати для продажу фруктових, овочевих, плодоовочевих соків та інших напоїв таких як пиво, квас, лимонад. RU: Статья посвящена усовершенствованию технологии охлаждения напитков, предложен вариант усовершенствования способа с использованием пленочного теплообменника быстрого охлаждения, который можно использовать для продажи фруктовых, овощных, плодоовощных соков и других напитков, таких как пиво, квас, лимонад: приведена методика определения критериев пленочного теплообмена и основных конструктивных параметров охладителя напитков проточного типа. EN:The article is devoted to the improvement of the technology of cooling drinks, a variant of the improvement of the method using a fast-film heat exchanger for sale of fruit, vegetable juices and other beverages, such as beer, lemonade is proposed. At present, research on new trends in the development of beverage coolers, which corresponds to the current level of development of the food industry, is being actively pursued. One of them is the creation of high-speed cooling technology. An effective way of cooling beverages is film heat exchange. This method allows to accelerate the process as much as possible in combination with the increased simplicity of sanitary-hygienic processing of equipment. The purpose of this work is to analyze the process of heat exchange in the beverage coolers and the methods for rapidly reducing the temperature in the coolers of the flow type drinks for fruit, vegetable and fruit juices and other beverages such as beer or lemonade. Improvement of the method of cooling beverages with the rapid reduction of juice temperature, in which the design is simplified by introducing into the system of new structural elements, eliminating the intermediate heat carrier, increasing the efficiency of heat transfer, increasing the efficiency and reliability of the installation as a whole, simplifies the sanitary and hygienic treatment of equipment. The proposed improvement of the method of preparation of beverages for sale with the use of a film evaporator for the rapid cooling of fruit, vegetable, fruit and vegetable juices on an example of cooling apple juice and devices of a coolant of beverage of a flow type are practical and can be used in production. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/6985 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра Електроенергетики і електротехнологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2. Плівковий охолоджувач напоїв.pdf | 425.29 kB | Adobe PDF | ![]() Переглянути/Відкрити |
Показати повний опис матеріалу
CORE Recommender
Перевірити
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.